1 Octombrie 2012 (szatmar.ro)


Vidam bulival unnepeltek az idoseket a Remenyseg Kozpontban


Harom, az iden 90. eletevet betolto szemelyt koszontottek a szatmarnemeti Remenyseg kozpontban hetfon az Idosek Nemzetkozi Napja alkalmabol.

Hauler Magdolna, Schupler Anette es Bauman Brigitta ketnyelvu koszontoikben elmondtak, hogy a 2012-es esztendo az Aktiv Oregedes Europai Eve, ezert is van kiemelt szerepe az Idosek Nemzetkozi Napjanak.

Kifejtettek, hogy a felgyorsult, rohano vilagunkban is fontosak az idosek, hisz tobb evtizedes tapasztalatukkal mindig segitsegunkre lehetnek. „Megtanulhatjuk toluk a szeretetet, a turelmet, a segiteni akarast”, mondta Schupler Anette, a Caritas Szervezet idosgondozoi programjainak felelose.

Ezt kovetoen Rak Maria egy Aprily Lajos-koltemennyel kedveskedett a szep szamu hallgatosagnak, majd negy par mutatta be tarsainak, mi mindent tanultak Vekony Viktortol: a Loga Dance School Tanciskola oktatoja ket heten keresztul igyekezett bevezetni oket a tango rejtelmeibe. Vegezetul, Loga Lorant es Loga Hajnalka tancbemutatoja utan, Bordas Ida szavalta el egyik sajat koltemenyet.

Az esemeny legmeghatobb pillanata az volt, amikor az intezmeny dolgozoi felkoszontottek Sorban Jozsefet, Fulop Ilonat es Berendi Ilonat. Ok iden toltottek be 90. eletevuket.

Eletkedvuket ezzel egyutt nem veszitettek el: Jozsi bacsi vegigtapsolta a tiszteletukre elenekelt kozismert szuletesnapi dalt es bizony keves hianyzott, hogy tancra ne perduljon. Megtette viszont az unnepseg vegen, amikor jott a sutemeny, az udito valamint a moka, a kacagas es a kozos tanc.


Vidam bulival unnepeltek az idoseket a Remenyseg Kozpontban (szatmar.ro)

X