ZOUK

Are la baza origini din Gabon, un stil muzical afro-latin, si deasemeni si un dans.
Dansul si stilul muzical s-a dezvoltat culegand stiluri din Guadeloupe, Martinique, Haiti, St. Lucia si Republica Dominicana, dar ca si dans a fost inradacinat in special in Guadalupe si insula Martinicana.

Dansul este unul simplu, asemeni merengue, si se danseaza prin schimbarea greutatii pe ritmul muzicii, dansand pe doua ritmuri principale.

Cu timpul, s-a dezvoltat si o varianta mai complexa, zouk-ul brazilian, unde dansatorii executa pasii dansand 3 ritmuri principale, si astfel oferind o totala alta dinamica miscarii lor.ZOUK-ul Brazilian

A devenit mai cunoscut sub denumirea de Lambada zouk, intrucat spre deosebire de zouk-ul caribian acesta este construit pe stilul lambada.
Exista o varianta mai sensibila a dansului zouk denumita zouk-love. Dansul seamana cu un lambada lent, care a devenit foarte popular in Brazilia, Olanda, Spania si chiar Anglia.

Principala semnificatie a cuvantului (Zouk) este (mal, plaja, coasta) dar datorita influentelor franceze, engleze si africane, a dobandit si semnificatia de (festivitate).
Specificul dansului este asa numitul (cambre) - in care femeia lasand capul pe spate, uneori se lasa complet pe spate, deasemeni fiind unice si rotirile corpului si rotirile capului.

La sfarsitul anilor 1980 zoukul s-a popularizat destul de puternic datorita orchestrei Kassav. Membrii acesteia au activat si in alte formatii zouk, si au crescut muzica si dansul zouk la nivel global.
X