25 Iulie 2017 (Informatia Zilei)


Tot mai multe cupluri apeleaza la scolile de specialitate pentru dansul mirilor


Momentele de dans puse in scena de profesionist sunt tot mai appreciate de nuntasi

Vara in municipiul si judetul Satu Mare, mai cu seama in luna august, se organizeaza sute de cununii, Tara Oasului fiind recunoscuta ca zona cu cele mai multe nunti organizate intr-o vara.

In localitatile din Oas, numai intr-o luna se pot organiza cateva zeci de nunti si de la an la an s-a observat faptul ca majoritatea mirilor aleg sa invete coregrafii deosebite pentru primul dans. Dansul mirilor, cel care deschide petrecerea, este cel mai important si cel mai urmarit dans din cursul nuntii, astfel ca tot mai multe perechi aleg sa faca din primul lor dans un moment unic si memorabil. Pentru ca totul sa iasa struna, ele apeleaza la ajutorul profesionistilor, al instructorilor de dans care la randul lor sunt sportivi de top.

Potrivit informatiilor furnizate de Loga Hajnalka, dansator profesionist si instructor de dans la scoala de dans la Loga Dance School, o parte din viitorii miri care ii cer ajutorul stiu exact ce fel de stil vor sa danseze, cat si melodia, iar cealalta parte este consiliata si astfel se ajunge la alegerea stilului de dans si a melodiei care reprezinta perechea respectiva. Loga Hajnalka spune ca unul din cele mai cerute stiluri ramane in continuare valsul traditional, iar melodia care este cel mai frecvent folosita este cantata de Celine Dion si Il Divo – “I believe”.

Insa sunt si curajosi, ori cupluri de noncomformisti care aleg sa includa mai multe stiluri de dans in dansul lor, incepand de la vals si pana la muzica populara. Instructorul de dans subliniaza faptul ca fiecare coregrafie este diferita chiar daca melodia este aceeasi. Pentru ca in ziua nuntii dansul sa iasa perfect, la fel ca in sala de repetitii, mirele si mireasa trebuie sa aiba in vedere cateva aspect.

Daca mirele a vazut rochia de mireasa, atunci este preferabil ca la una din repetitii mireasa sa danseze imbracata in rochia de mireasa, deoarece se poate ca in ziua nuntii coregrafia sa nu iasa atat de bine din cauza rochiei. Daca insa vorbim de o rochie tip printesa, atunci viitoarea mireasa va adduce cercul rochiei cel putin la una dintre repetitii, alaturi binenteles de pantofii pe care ii va purta in noaptea nuntii. In cazul in care rochia aleasa este de tip sirena, atunci dansul este creat in asa fel incat sa ii peromita miresei sa execute miscari in voie, fara sa fie incomodata in vreun fel de rochie.

Ionut si Cristina se casatoresc astazi si au invatat o coregrafie deosebita pentru dansul mirilor. Luni, 24 iulie 2017, am poposit in sala de repetitii de la Loga Dance School, unde i-am intalnit pe Ionut si Cristina, doi tineri frumosi care astazi isi vor uni destinele in fata lumii si a lui Dumnezeu. Dupa o poveste de dragoste ce se scrie de trei ani de zile, viitorul mire a cerut-o in casatorie pe iubita sa intr-un cadru romantic in care i-a oferit flori si inelul de logodna.

Tanara a acceptat si astazi vor pasi in fata altarului, unde vor spune cel mai important DA din viata lor. Nunta va fi mare, cel putin 600 de persoane vor fi alaturi de tinerii indragostiti, care doresc sa-si surprinda placut invitatii cu primul dans. Pentru aceasta au cerut ajutorul antrenoarei Loga Hajnalka, care i-a ajutat sa invete un frumos vals traditional.

“Am ales sa invatam aceasta coregrafie pentrru ca primul dans mi se pare ceva special si trebuie sa fie un moment unic in nunta. Am ales melodia “You look so beautiful in white” de la Westlife, pentru ca versurile ne reprezinta” spune mirele Ionut Glodan.

Loga Hajnalka ne-a spus ca miri din tot judetul apeleaza la serviciile scolii de dans pe care o conduce pentru a invata coregrafii pentru dansul mirilor.

Hajnalka a mai adaugat ca momentele de dans puse in scena de dansatorii profesionisti sunt tot mai appreciate de miri si de nuntasi.


Tot mai multe cupluri apeleaza la scolile de specialitate pentru dansul mirilor (Informatia Zilei)

X