20 Mai 2010 (szatmar.ro)


Tanulj Swing-et a Loga Dance Schoolban!


Sok varazslatos tancstilussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban. Ha tul kozel engeded magadhoz a tancot, akkor az egy eletre elvarazsol, ha pedig nem mersz belevagni, megfosztod magad egy fantasztikus erzestol.

Ez a kellemes elmeny az eleted resze lehet, ha belekostolsz a tanc vilagaba a Loga Dance School segitsegevel. Letezik egy hely, ahol az lehetsz, amire mar korabban is vagytal, es ahol nem szamit az, hogy ki vagy es honnan jottel, mert csak a zene es a tanc a fontos.

A Loga Dance Schoolban uj baratokat is szerezhetsz, hiszen egy varazslatos erzes kot ossze a tobbi tancolni vagyoval.

Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz tancolni?
… egy varazslatos erzessel, ami megtanit igazan elni es mindennek orulni,
… egy eszkozzel, ami altal megmutathatod, hogy ki is vagy igazabol,
… egy „tarssal”, aki szorakoztat, es akivel jol erezheted magad.

Amikor tancolsz a szived es a lelked felszabadul, a tanc lehet a boldogsag forrasa es vagyaid kifejezese, ami altal kimutathatod sajat ened.


A Swing szuletese ota kozel otven ev telt el

A Swing zene es tanc szuletese ota eltelt mar kozel szaz ev, fenykorat a 30-as 40-es evekben elte: ez volt a II. Vilaghaboru es a gyozelem zeneje es tanca, ez volt a Big Band-ek kora. Kozel felszaz Swing-fajtat, stilust irtak le azota, nagy reszuket ma is tancoljak, ami tukrozi a tanc sokszinuseget, gazdagsagat.

Ezek egy reszenek amerikai, afroamerikai, mas reszenek europai hagyomanyai vannak, de mindegyikrol elmondhato, hogy egymasra is hatottak es nagy reszuk kialakulasaban a kulonbozo egyeni tancstilusok is donto szerepet jatszottak.

Egy-egy tancos a maga egyedi stilusaval mindig formalta, atalakitotta a szvingtancokat, legeloszor azt, amely az 1910-es evek elejen tunt fel az USA-ban, majd kesobb ennek modosult valtozatait (balboa, Lindy pop, nyugati parti szving stb.), amelyek aztan szetterjedtek a kulonbozo allamokban.

Kezdetben csak Swing zenere, kesobb a lassabb Blues zenere tancoltak, napjaink tancparkettjeit pedig azzal hoditotta meg, hogy konnyeden adaptalhato mas slagerekre is.

A Loga Dance School majus 21-tol inditja az uj formaban megszervezett Salsa oktatast, amelyre beiratkozhatnak majus 6-ig,  16 es 21 ora kozott, a Martirilor Deportati 30-as szam alatt talalhato tancteremben (a regi nyomda epuleteben).

Tobb informacioert erdeklodni lehet a Loga Dance School honlapjan, vagy a 0722 53 83 17-es telefonszamon.


Tanulj Swing-et a Loga Dance Schoolban! (szatmar.ro)

X