28 Septembrie 2014 (szatmar.ro)


Szivek Setaja a sziv-es errendszeri betegsegek ellen


Alig felszazan gyultek ossze vasarnap Szatmarnemeti „uj kozpontjaban”, az Oktober 25 teren a sziv vilagnapja (szeptember 29.) alkalmabol megrendezett egy hetes esemenysorozat nyitorendezvenyen, a Szivek Setajan.

Az egeszseges eletmodot, a rendszeres testmozgast nepszerusiteni szandekozo esemenysorozatot a Roman Sziv Alapitvany, a Roman Kardiologus Szovetseg es a szatmari Rotary Klub immar masodik alkalommal szervezi meg.

A statisztikai adatok ijeszto kepet festenek Romaniarol a sziv-es errendszeri megbetegedesek szempontjabol. Ezek szerint Romaniaban felorankent kap valaki szivinfarktust, minden harmadik ember kuszkodik magas vernyomassal es kozel het millioan szenvednek valamifele sziv-es errendszeri megbetegedesben.

Ezen betegsegek megelozesenek egyik leghatekonyabb modja pedig a rendszeres, napi testmozgas, Ezt nyujtja a kovetkezo het napban a sziv hete Szatmarnemetiben.

Aki reszt szeretne venni rajta, az minden nap 17.00 orara jelenjen meg az Oktober 25 teren. Itt valaszthat: legyalogolja a vasarnap is megtett 3,3 kilometeres tavot a varoskozpont, a Sarga hid, a Vashid utvonalon vagy az alabbi programok kozul reszesit elonyben valamit.

Hetfon az Energy Kardio Club es Anzik Arnold, kedden a Pilates Body Club es Szerday Judit, szerdan a Loga Dance School es Loga Hajnalka valamint Loga Lorant, csutortokon a Samurai Club karatekai es kepzoi, penteken pedig ismet az Energy Sport Klub es Anzik Arnold mozgatja meg a az oket valasztokat. Szombaton pedig 12 orai kezdettel a kerekparozas szerelmesei bringazhatnak ki a Szamos jobb oldali toltesen a Nagyerdoig.


Szivek Setaja a sziv-es errendszeri betegsegek ellen (szatmar.ro)

X