25 Mai 2011 (Informatia Zilei)


Sunteti deci dornici de a va initia in dans? Urmati acesti pasi si simtiti-va bine la Loga Dance School!


 • Alegeti cateva dansuri pe care v-ati dorit din totdeauna sa le incercati.
 • Gasiti-va o scoala de dans cu un antrenor care poate sa va initieze in arta dansului intr-un mediu sportiv. Instructorul trebuie sa predea pasii intr-o manierea logica, progresiva, sa fie rabdator, calm, sa nu  fie  prea distant, sa confere o paleta ampla de incurajari, si sa va ajute sa va stabiliti scopuri realiste in cadrul evolutiei dumneavoastra.
 • Incepeti fara a avea asteptari sau prejudecati. Porniti doar cu gandul ca va veti simti bine incercand ceva nou.
 • Trebuie sa realizati ca aveti nevoie de feedback-ul si indrumarile unui instructor pentru a deveni profesionist. Daca va permiteti din punct de vedere financiar, luati lectii private sau achizitionati carti CD-uri si casete video din care sa va clarificati elementele tehnice.

Intrebari frecvente ale incepatorilor

Se pot selecta anumite intrebari pe care aproape orice incepator si le pune inainte de a se inscrie la un curs de dans. Intrebarile enumerate apartin novicilor, iar raspunsurile sunt date de cei mai experimentati in lumea dansului.

 • Sunt prea batran pentru a incepe sa dansez?
 • Trebuie sa am un partener de dans pentru a putea dansa?
 • Cate lectii de dans trebuie sa urmez pentru a fi capabil sa le pun in practica cursiva?
 • Trebuie sa imi iau partenerul de dans atunci cand merg la o petrecere?
 • De ce nu invatam direct pasii spectaculosi pentru a putea impresiona, ci trebuie mai intai sa invatam sa mergem (pasi simpli), sa respiram, sa conducem sau sa ne lasam condusi?
 • Sunt prea batran pentru a incepe sa dansez?

Nimeni nu este prea batran pentru acest lucru. Dansul este pentru toata lumea, iar pe cei mai in varsta ii ajuta sa intinereasca, readucandu-le vigoarea si placerea de a trai si a iubi. Singurul ingredient care este absolut necesar este dorinta de a invata. Exista un proverb in lumea dansului: “O persoana nu renunta la dans pentru ca a imbatranit, ci imbatraneste pentru ca a renuntat la dans.”

 • Trebuie sa am un partener de dans pentru a putea dansa?

NU, nu este necesar sa aveti un partener pentru a va putea inscrie la cursuri de dans. Multe din orele de dans sunt create pentru inceput pentru persoane individuale, desi cuplurile sunt incurajate sa adere la aceste cursuri. Se are in vedere faptul ca fiecare incepator va schimba partenerul de dans de mai multe ori in cadrul unei singure ore. In acest mod, fiecare din ei va invata sa danseze cu diversi parteneri.

 • Cate lectii de dans trebuie sa urmez pentru a fi capabil sa le pun in practica cursiva?

Oricine se poate bucura de beneficiile cursurilor de dans la nivel de incepator chiar de la primele ore. Ideea principala este aceea de a invata principiile dansului – cum ar fi pozitia corporala, precizia pasilor de dans, balansul si echilibrul, precum si multe altele. Desi se predau anumite succesiuni ale pasilor de dans, acest lucru este secundar, deoarece ceea ce este cel mai important este ca cei doi parteneri sa respecte ritmul muzicii si sa invete sa conduca (barbatul), respectiv sa se lase condusa (femeia). De asemenea uneori elevii sunt incurajati sa isi creeze propriile lor succesiuni de pasi, primind in prealabil destule indicii asupra acestui lucru. Unii ar putea sa spuna ca aceasta metoda de invatare este inceata, dar se are in vedere faptul ca fiecare ajunge sa invete sa danseze, si nu doar sa memoreze anumite miscari.

 • Trebuie sa imi iau partenerul de dans atunci cand merg la o petrecere?

Nu neaparat. Faptul ca stiti anumiti pasi de dans va va ajuta sa transmiteti ceea ce stiti intr-o anumita masura si altor persoane care nu stiu sa danseze. Este vorba de o autoeducare a corpului, si nu de o dependenta de un anumit partener. Trebuie insa recunoscut faptul ca atunci cand pe ring evolueaza dansatori experimentati acest lucru atrage in mod placut privirile, si admiratia.

 • De ce nu invatam direct pasii spectaculosi pentru a putea impresiona, ci trebuie mai intai sa invatam sa mergem (pasi simpli), sa respiram, sa conducem sau sa ne lasam condusi?

S-ar putea spune ca aceasta intrebare este cea mai frecventa dintre toate. Traim doar in secolul vitezei si lumea a cam uitat valoarea rabdarii. Dar trebuie inteles faptul ca dansul este mult mai mult decat un simplu mers – este o arta si o aptitudine pe care fiecare dintre noi si-o poate educa in timp(ca si scrisul si cititul). Un incepator nu poate sa inteleaga profund modul de realizare a anumitor pasi si sa ii reproduca corespunzator si cu multa finete, atat timp cat inca nu a inteles si integrat in fiinta sa fundamentele dansului. Totul se creaza piramidal, de la baza pana la varf, adaugand mereu cate o noua caramida de cunostinte la constructia ce se inalta. Desigur, unele persoane vor parcurge mai rapid si mai usor perioada de inceput, iar altele ceva mai greu. Aici, in mod evident totul tine de talent, de capacitatile native ale fiecaruia de a asimila si reproduce informatiile.


Sunteti deci dornici de a va initia in dans? Urmati acesti pasi si simtiti-va bine! (Informatia Zilei)

X