1 Iunie 2014 (gazetanord-vest.ro)


Sportul nu putea lipsi de la Ziua Satmarului!


Activitatile sportive nu au lipsit nici in acest an din programul Zilelor Satmarului. Crosul Tineretului, un turneu de sah si demonstratiile de la scena principala au fost puncte de atractie pentru satmarenii dornici sa-si vada la lucru campionii.
Crosul Tineretului
DJST Satu Mare, in parteneriat cu Primaria si ISJ Satu Mare, a organizat sambata Crosul Tineretului 2014. In ciuda vremii nu tocmai potrivite pentru alergat, peste 50 de participanti de toate varstele au luat startul de pe B-dul Transilvania. Asa cum era si firesc startul a fost dat de primarul Dorel Coica impreuna cu vicepresedintele Consiliului judetean, Mircea Govor, si viceprimarul Radu Roca.

Traseul atletitilor a aratat astfel: B-dul Transilvania (din dreptul Palatului Administrativ), dupa care se va continua pe Str. Mircea cel Batran – Str. Micu Klein – Str. Mihai Eminescu – Str. Ghe. Lazar – B-dul 1 Decembrie 1918 – B-dul Vasile Lucaciu – P-ta Romana – B-dul Transilvania.
Dupa incheierea concursului s-au intocmit clasamentele pe categorii de varsta, iar castigatorii au fost premiati de primarul Dorel Coica pe scena mare. Astfel, la categoria 11-14 ani baieti s-a impus Marius Bora, urmat de Kevin Purguly si Patrick Vitock, la fete pe primul loc a terminat Antonia Kinczel, pe doi Viktoria Purguly, iar pe trei Rebeca Filip. La 15-19 ani Raul Stef a trecut primul linia de sosire, urmat de Istvan Szabo si Florin Boje, iar la fete a castigat Ioana Borodi, urmata de Adela Opris si Maricarmen Manolache. La categoria 20-35 de ani cel mai bun a fost Florin Ursan, dar si Cosmin Farcas si Lorand Szasz, iar la fete Raluca Dragos, Oana Rusu si Eszter Szegedy.

La peste 35 de ani Florin Varhanioschi a incheiat concursul primul, Janos Nagy al doilea iar Andrei Ionescu al treilea. La feminin s-a impus Adela Lapuste, urmata de Felicia Hrihorisan. Organizatorii doresc sa multumeasca Inspectoratului Scolar si Apaserv pentru sprijinul acordat. Si trebuie felicitati profesorii de educatie fizica si sport de la scolile si liceele din municipiu care au asigurat arbitrajul, si nu numai!

Demonstratii aplaudate la „scena mare”
Imediat dupa startul dat la cros, pe scena din Piata 25 Octombrie au urcat pe rand sportivii de la cluburile si asociatiile sportive din Satu Mare. Karateka de la Zanshin pregatiti de Florin Curileac au deschis seria de demonstratii , urmati fiind de cei aproximativ 40 de luptatori de la CS Satu Mare-Cetate Ardud. Iar ”tumbele”, procedeele si acrobatiile prezentate de elevii antrenorilor Tudor Barbul si Feri Szabo au fost aplaudate minute bune de spectatorii stransi in fata scenei. Samuraii lui Robert Magos au incantat si ei publicul cu portia de arte martiale. Nu au lipsit nici deja traditionalele scanduri crapate cu palma… Pe scena am avut apoi si un ring de box improvizat in care au urcat pugilistii pregatiti de Sandor Iosif la clubul Olimpia Cauas condus de Florin Mulcutan.

Din program nu putea lipsi regina sportului satmarean, scrima. Inimosii antrenori de la floreta, Simona Surducan, File Attila, Eva Lengyel si Dan Suta au venit insotiti de muschetari de la CS Satu Mare, de la cei mai mici la cei care de azi se vor bate pentru medalii la Nationalele de tineret. Iar proaspat medaliatul cu argint, la seniori, Bodo Beniamin a tinut si el sa urce pe scena pentru un meci demonstrativ. Zumba si Kangoo Jumps au incins atmosfera iar la final perechile de dansatori de la Loga Dance School si Royal Dance Club au incheiat programul si facand incet trecerea spre programul seara de pe scena principala.

Un amplu reportaj de la aceste demonstratii veti putea urmari luni seara in cadrul emisiunii Saptamana sportiva de la Nord Vest TV.


Sportul nu putea lipsi de la Ziua Satmarului! (gazetanord-vest.ro)

X