1 Februarie 2017 (Informatia Zilei)


Peste 150 de elevi au participat la Programul Educational Loga Dance School


Sambata, 28 ianuarie 2017, reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Satu Mare si Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog au adus in fata a 150 de elevi problema alcoolului, in cadrul evenimentului Program Educational Loga Dance School, desfasurat la sediul scolii de dans.

Programul Eduactional Loga Dance School ofera elevilor de gimnaziu posibilitatea de a se distra intr-un mediu controlat si de a invata lucruri noi si folositoare.

Inspectoratul de Politie Judetean Satu Mare si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, institutii partenere de peste 5 ani in Program, sustin momentul educativ al serii, tema aleasa fiind de fiecare data alta.

Elevii au aflat despre riscurile consumului de alcool, cel mai uzual si mai accesibil drog de pe piata, sub influenta caruia adolescentii pot deveni mai agresivi, mai predispusi la acte de bravura dar si mai susceptibili de a fi abuzati.

Din partea CPECA Satu Mare a fost prezenta doamna Irina Tamasan, care a incercat sa le demonstreze copiilor ca “Alcoolul nu te face mare!”, iar acestia au raspuns foarte bine provocarilor lansate, dovedind ca stiu cat de nociv le este alcoolul la aceasta varsta, dar si adultilor.

Pastrand tema centrala dar avand o abordare diferita, inspector principal de politie Felicia Hrihorisan din cadrul IPJ Satu Mare le-a prezentat participantilor o tema legata de infractiunile ce pot fi comise pe fondul consumului de alcool.

De la infractiuni rutiere, la violente fizice, verbale ori sexuale, de la furturi la talharii, elevii au inteles ca problema alcoolului nu este doar a celui care a baut, ci poate fi si a celor din jur.

Infractiunile ce pot fi crescute, dar si riscul crescut de a deveni victim ca urmare a consumului de alcool, i-au convins, se pare, pe participant sa nu accepte alcool oferit de la asa-zisii binevoitori, de la cei care le dau ceea ce parintii lor ar dezaproba cu certitudine.

De altfel, acesta a fost si mesajul de final adresat copiilor, Acela de a nu se lasa pacaliti sa consume alcool sau droguri, pentru ca niciun adult responsabil care le vrea binele nu le-ar oferi astfel de substante.


Peste 150 de elevi au participat la Programul Educational Loga Dance School (Informatia Zilei)

X