22 Iulie 2016 (informatia-zilei.ro)


Loga Dance School: Cinci beneficii extraordinare ale dansului pentru sanatate


Dansul combina in cel mai placut mod miscarea cu muzica si comunicarea, aducand buna dispozitie si sanatate. In zilele noastre, dansul este una dintre cele mai bune metode de descarcare emotionala, de eliminare a stresului, de slabire dar si de imbunatatire a comunicarii intre parteneri.
„Terapia prin dans ofera posibilitate de expresie a intregului potential fizic si psihologic al unei persoane.

Dansul genereaza armonie intre corp-minte-emotii si aduce o stare de unificare a acestora.

Prin miscare iti poti creste abilitatea de a-ti exprima sentimentele si ideile si poti sa stabilesti mai usor relatii interpersonale.

In plus, dansul energizeaza intregul corp si deblocheaza tensiunile acumulate in muschi prin posturi gresite sau chiar tensiunile nervoase”, explica psihologul Patricia Cihodaru.
Dansul stimuleaza slabirea

Dansul reprezinta una dintre cele mai distractive moduri de a face miscare. In timpul dansului, abia daca sesizam efortul pe care corpul il depune pentru a efectua miscarile specifice, astfel ca eliminarea surplusului de kilograme se face intr-un mod foarte placut.
Practic orice tip de dans ajuta in procesul de slabire, caci cuprinde miscari ce pune in actiune mai multe grupe de muschi simultan. De aceea, cei care iubesc sa danseze si chiar pun in practica aceasta pasiune sunt intotdeauna mai supli.

Dansul combate depresia
Dansul este, de asemenea, un mijloc de relaxare si terapie psihologica deoarece in timp ce dansam stresul organismului se consuma, iar muschii se relaxeaza. Exista chiar tehnici de meditatie prin dans pentru ca specialistii au observat ca miscarea pe ritm de muzica echilibreaza psihicul si elimina tensiunile emotionale acumulate. Dansul aduce astfel voie buna si combate cu succes tulburarile psihice ca depresia sau anxietatea.

Dansul intareste oasele si tonifica muschii 
Instructorii de la scoala de dans Loga Dance School spun ca tractiunile si presiunile musculare din timpul dansului nu ajuta doar la obtinerea unui tonus bun al grupelor de muschi, ci si la intarirea oaselor si chiar preventia osteoporozei.
Pentru copii, dansul ajuta in procesele de crestere a oaselor si a muschilor, previne afectiunile coloanei vertebrale precum scolioza de exemplu si de asemenea ajuta la o crestere si dezvoltare armonioasa a copilui.

Dansul incetineste imbatranirea 
Dansul, ca si alte tipuri de miscare sau sporturi, are capacitatea de a incetini procesele de imbatranire, miscarea fiind un factor important al longevitatii.
Sportul reduce stresul organic si psihic – stres despre care se stie ca afecteaza functiile celulelor organismului nostru si accelereaza procesele de imbatranire.

Dansul protejeaza inima
Dansul este un bun protector cardiovascular, atat prin efectele miscarii asupra vaselor si inimii, cat si prin eliminarea tensiunilor psihice care ne pot afecta.

In timpul dansului bataile inimii cresc usor, circulatia se intensifica, creste oxigenarea organismului si tonusul cardiovascular devine mai bun.

Spre deosebire de alte sporturi de performanta, dansul nu duce in timp la modificari patologice ale vaselor si/sau ale inimii, de exemplu hipertrofia musculaturii inimii – una din cele mai frecvente probleme pe care le ridica sportul de performanta, inclusiv fotbalul.

Mai multe deralii se gasesc online la adresa www.logadance.ro si pe Facebook: https://www.facebook.com/logadance/


Loga Dance School: Cinci beneficii extraordinare ale dansului pentru sanatate (informatia-zilei.ro)

X