20 Aprilie 2011 (szatmar.ro)


Tehetsegekre leltunk


Kedd este a Music’at Pubban kerst sor a szorakozohely es a Szatmar.ro Hirportal kozos tehetsegkutatojanak elso elodontojere.

A zsuri egy ketszemelyes modern tanccsapatot, egy szolo-tancost es a beatboxos jelentkezot juttatott tovabb a verseny dontojebe.

Izgulo versenyzokkel, csaladtagokkal es erdeklodokkel telt meg kedden a Music’at pub. A szokasos karaokes est mellett egy masik musorszam is szorakoztatta a jelenlevoket: a helyi “Ki mit tud?”, a tehetsegkutato, amelynek elso elodontojere tiz produkciot irattak be.

Ki kicsit megilletodve, ki batrabban, de mindenki szinpadra allt, hogy a zsuri pontozza tudomanyat es hogy kihasznalja a lehetoseget arra, hogy felfedezzek.

Sok volt a tancos produkcio, kulonosen a modern, hip-hop-tanc kategoriaban indultak sokan, legtobben parban. Sot, a Loga Dance School tagjai egesz csapatban indultak, de Rueda de Casino tancot megismertetve a kozonseggel, am a zsuri oket “tul profiknak” talalta, ezert ok meghivott vendegeloadokent jutottak be a dontobe.

Az enekesek kozul Horvath Nikolett kicsit pajzan nepdallal allt szinpadra, Szabo Ildiko Krisztina pedig egy hangszinenek megfelelo Christina Aguilera dalt enekelte. Mihalka Filipp David rapzenevel lepett szinpadra, sajat dallal, melynek szovege es zeneje is sajat szerzemeny volt, s bar ezt dijazta a zsuri, a dontobe nem jutott be a produkcio.

Azt, hogy az enek, vagy egyeb kategoriaba tartozik a beatbox, azt azonban nem tudtuk eldonteni, mindenesetre mindenkinek leesett az alla, amikor a “2Shae” muvesznevu Herskovits Ervin lepett a szinpadra, s bemutatta tehetseget. Egyetlen mikrofonnal es ki tudja milyen szajtechnikaval egy egesz zenekart varazsolt elo, ismert slagereket eloadva kulonbozo stilusokban. A zsuri is tatott szajjal kovette a produkciot, majd szin tizes osztalyzattal juttatta tovabb a fiatalembert a dontobe.

Ket tovabbjuto: a tancos Stoica Kovacs Ali es a beatboxos “2Shae”

Igy nem is volt kerdeses, hogy a negytagu zsuri a beatbox-muveszt bejuttatta a dontobe, mellette pedig ket tancprodukcio lepett eggyel kozelebb a fonyeremenyhez: Stoica Kovacs Ali szolo hip-hop tanccal nyerte el a zsuri bizalmat, a hihetetlenul fiatal hip-hop tanc paros, Boros Larisa es Indrea Ana pedig dinamikus produkciojaval es fiatal koruk (9 es 12 evesek) ellenere profi eloadasmodjukkal gyoztek meg a zsurit.

Az elodonto soran tobben is kedvet kaptak a reszvetelhez, tobben is erdeklodtek  versenybe valo bekerules korulmenyeirol. A jovo keddi, aprilis 26-i elodontobe meg jelentkezhet az, aki elerkezettnek latja az idot arra, hogy kozonseg elott is megmutathassa tehetseget. Jelentkezni gyakorlatilag barmilyen produkcioval lehet, amit a Music’at Pub szinpadan be lehet mutatni. Jelentkezni e-mailben nev, telefonszam megadasaval a jatek@szatmar.ro e-mail cimen lehet, illetve a Music’at Pubban is ki lehet tolteni a jelentkezesi lapot. 

Es hogy miert is folyik a verseny? A dontobe jutott versenyzok mindenike mar valamilyen nyeremenyt tudhat magaenek.

Ime a nyeremenyek listaja:
I. Dij: A ****Best Western Hotel Aquarell Wellness hosszu hetvegeje ket szemelyre, 2000 lej ertekben
II. Dij: Egy egy eves VIP berlet a PrimaGym fitness center felajanlasaval, 1400 lej ertekben
III. Dij: A Korall Klinika egeszsegfelmero csomagja, 700 lej ertekben

Kulondijak: 
- egy 150 Lej erteku vasarlasi utalvany a Music’at Pub felajanlasaval 
- egy 150 Lej erteku vasarlasi utalvany az Al Capone Etterem es Pizzeria felajanlasaval
- a Szatmar.ro meglepetes kulondija
MEDIAPARTNER: City Radio es Szatmari Magyar Hirlap

A ket fiatal tancos is tovabbjutott


Tehetsegekre leltunk (szatmar.ro)

X