25 Noiembrie 2012 (frissujsag.ro)


„Kiralynot” valasztottak a muveszetisek 


Az Aurel Popp Muveszeti Liceum szepsegkiralyno-valasztasan a zene szakos Mirela Conioşi fejere kerult a korona. A magyar tagozatos Major Vivien sajat tervezesu, sztaniolbol keszitett szoknyajaval nyerte el a zsuri tetszeset.

Hat dijat osztottak ki.
Hodossy Andrea, Mirela Conioşi es Leber Evelyn

Csutortok keso este hirdettek ki a szatmarnemeti Aurel Popp Muveszeti Liceum szepsegkiralyno- versenyenek gyozteset az Eszaki Szinhazban. A mintegy negyoras golyabalon tiz kilencedik osztalyos lany versengett a cimert. Tobb proban is meg kellett felelni, hogy elnyerjek a tanarokbol es szakemberekbol allo zsuri tetszeset. Talan a leglatvanyosabb proba az volt, amikor a lanyok sajat tervezesu, sztaniolbol keszult szoknyaikban alltak a kozonseg ele.

Ebben a kategoriaban egyebkent kulondijat is adtak, a magyar tagozatos, IX. B osztalyba jaro Major Vivien erdemelte ki az elismerest.

„Egy lepes a jovo fele” — ez volt a mottoja az idei unnepsegnek, amelyet a hagyomanyoknak megfeleloen a XI. osztalyosok rendeztek a vegzos diakok segitsegevel. Kozosen szereztek szponzorokat az esemeny lebonyolitasara, s a tamogatok gazdagon megajandekoztak a lanyokat: tobbek kozott fotozasra hivtak meg oket, moziberletet, ruhazati cikkeket, fitneszberleteket kaptak, csutortok este pedig az alkalomhoz illoen sminkeltek ki oket.

Major Vivien kreativitasat dijaztak
A szepsegverseny probai kozott az iskola diakjainak eloadasait tekinthette meg a nagyerdemu, de felleptek a Loga Dance School, illetve a Back Stage tancosai is, divatbemutatot tartottak profi modellek, majd az est diszvendege a szatmarnemeti Lucian Oros volt. A muveszeti liceum egykori diakja iden reszt vett az Eurovizios Dalfesztival romaniai valogatojan, es a kilencedik helyen zart, csutortok este az Eszaki Szinhaz szinpadan meg a szepsegkiralyno-jelolteket is megtancoltatta.

Ştefania Nicoară Stanca nyerte a nepszerusegi szavazast

Zaroakkordkent kiderult, hogy az egyik kozossegi portalon rendezett nepszerusegi szavazast az epitomuveszet szakos (IX. C) Ştefania Nicoară Stanca nyerte meg, a legbajosabbnak jaro dijat a zene szakos (IX. A) Alexandra Huszti erdemelte ki. A masodik udvarholgy cimet Hodossy Andreanak (IX.. C), az elso udvarholgyi elismerest pedig Leber Evelynnek (IX. A) itelte oda a zsuri, az Aurel Popp Muveszeti Liceum 2012-es szepsegkiralynojenek Mirela Conioşit valasztottak meg.
A liceum egykori diakja, Cseh Szilvia (televizios musorvezeto), illetve az iskola jelenlegi diakja, a 11. osztalyos Claudiu Tăran voltak a musorvezetok

A tavalyi kiralyno atadta a koronajat


„Kiralynot” valasztottak a muveszetisek (frissujsag.ro)

X