30 August 2017 (szatmar.ro)


Ketnapos programsorozat a reformacio 500 eves evfordulojan


Szombaton, szeptember 2-an szabadteri istentiszteletet fognak tartani Szatmarnemeti uj foteren.

A reformacio 500 eves evforduloja alkalmabol a Szatmari Reformatus Egyhazkozseg ketnapos, nagyszabasu rendezvenysorozatot szervez szeptember 1-jen es 2-an.

Az esemeny szeptember 1-jen delben egy igen fontos esemennyel, az Arva Bethlen Kata Reformatus Ovoda es Napkozi alapkovenek letetelevel kezdodik. 14 oratol a Crush borozoban lesz a hetekkel ezelott meghirdetett Reformatus Fotopalyazat eredmenyhirdetese, majd leleplezik az emlekkovet, amit Vetesben, a nemreg telepitett Megujulas Erdejeben allitanak a fel evezredes evfordulo alkalmabol. 18 oratol a Reformatus Gimnaziumban a reformacioval kapcsolatos kiallitas nyilik, majd az Eszaki Szinhazban fog fellepni Pregitzer Fruzsina szinmuveszno az Uram, nem latta Magyarorszagot? cimu eloadassal.

Szeptember 2-an szimultan negy esemeny is zajlik majd 10 orai kezdettel. SZIKE istentiszteletet fognak tartani a Nemeti-templomban. Noszovetsegi konferencia lesz a Lancos-templomban, Presbiteri konferencia a Kalvin Janos imahazban. A Reformatus Gimnaziumban pedig szamos gyermekprogramra kerul sor.

14 orakor reformatus emlekjelet avatnak a Kalvin Janos teren, ezt zaszlos felvonulas koveti az ujkozpontig „hogy lassak a ti vilagossagotokat” mottoval.

15 orakor kezdodik a szabadteri istentisztelet a varos uj kozpontjaban. Ennek kereteben fellep a Bolyki Brothers, Meszaros Janos Elek, a Szolgalat Zenekar, a Loga Dance School es a Ropike neptancegyuttes is.


Ketnapos programsorozat a reformacio 500 eves evfordulojan (szatmar.ro)

X