28 August 2010 (szatmar.ro)


Javaban zajlik a PNM


A borus ido ellenere szombat delutan nagy tomeggel telt meg a Kossuth Kert. A IX.

Partiumi Magyar napok szervezoi tovabbra is rengeteg erdekes programmal varjak a kozonseget.

A kilencedik alkalommal megszervezett Partiumi Magyar Napok reszkent bemelegitesul csurtortok este Hobo Jozsef Attila estjen vehettek reszt az erdeklodok, penteken pedig az Everdance Tanccegyuttes tagjai kapraztattak el a kozonseget. A PNM torteneteben eloszor a kozonseget mar penteken este is tobb szorakoztato program, valaminit Hobo es bandaja varta a Kossuth Kertben.

A szervezok igeretikhez hiven mar szombat delelott tobb erdekes program szorakoztatta a kicsiket es nagyokat egyarant. Az ido sajnalos nem kedvezett tulsagosan, ezert delelott meg kevesen jottek ki a rendezvenyre, de delutantol a jatekos vetelkedok, a gyerekkoncert es a lovagi bajvivasok egyre tobb latogatot vonzottak. Az Aranykard Sarkanyos Lovagok bemutattoja kicsiknek es nagyoknak egyarant felkeltette az erdeklodeset, ezt kovetoen  pedig  Csorgo Zoltan  antropologus kulturalis eloadassal varta a Magyar nepmuveszet irant erdeklodeket.

A delutani orakban tobb telepules neptanccoportja is szinpadra lepett , es mindenki megtalalhatta a szamara legkedvezobb tevekenyseget, hiszen delelottol allando programok is zajlottak a helyszinen. Megnyilt a Szatmar.ro hirpoprtal altal szervezett fotokiallitas is, melyre nagy erdeklodes mutatkozott. Volt tobb gyermekfoglalkozas, bor- es palinkakostolo es sakkverseny is varta az erkezoket.

A Sarkozujlaki Reformatus Noszovetseg es a Bogdandi hagyomanyorzok altal a helyszinen keszitett hagyomanyos nepi etelek voltak lathatoak es kostolhatoak, es mindemellett szerveztek gasztronomiai kertet is, ahol a delutan folyaman keszitettek a finom gulyasokat.

Az egesz napos konyvvasaron szinte mindenfele konyvet megtalalkatott a vasarlo: mesekonyvek, regenyek, kotelezo olvasmanyok es tudomanyos konyvek vartak a vasarlokat. A Partiumi Magyar Napok utcajan, az Aranykapu kulturalis egyesulet jovoltabol, tobb mestersegbemutatot es oktatast is tartottak a resztvevoknek. Ennek kereten belul kiallitasokat es kirakodo vasart is szerveztek.

A Cool-Tura elmenybeszamolojat, filmvetites majd a Loga Dance School standard es latin tancbemutatoja kovette, 19 oratol pedig a Szatmarnemeti MADISZ szervezesben tanchazra is sor kerul.


Javaban zajlik a PNM (szatmar.ro)

X