10 Noiembrie 2012 (Friss Ujsag)


Iden is kitettek magukert 


A gesak es szamurajok estejen tobb megprobaltatas is varta a kolcseys IX. sztalyosokat –a bal kiralynojenek es kiralyanak jaro koronat Sipos Yvette es Sandor Balazs tehette a fejere.

Sipos Yvette es Sandor Balazs lettek az idei nyertesek
Altalanos muveltsegi feladatok, szituacios megmerettetesek es akadalyverseny is varta iden a kolcseys kilencedik osztalyos diakokat a Kofedisz altal szervezett fergeteges golyabalon, melynek temaja ezuttal Japan volt.  Mint megtudtuk, a koncepcio mar jo fel eve megszuletett a szervezok fejeben, viszont az elmult ket honapban tertek  ra a kivitelezes reszleteire. ,,Fantasztikus, szinte csodalatos erzes az, amikor latod, hogy amit hosszu honapok ota tervezel itt es most teljes egeszeben megvalosul elotted” – tette hozza a golyabal egyik musorvezetoje, aki mar tobb eve vesz reszt az esemeny megszervezeseben es lebonyolitasaban.

Csutortokon nem sokkal este hat ora utan kezdodott a musor a Dana Hotel mogotti satorban, amelyen elsokent Pataki Eniko, az iskola igazgatonoje koszontotte a jelenlevoket, majd atadta helyet az est foszereploinek, akik egyenkent mutatkoztak be a zsuri tagjai elott. A kiraly es kiralyno cimere palyazo osszesen 18 golya gesaknak es szamurajoknak oltozve vonult vegig a szinpadon, majd egy kozos tancot is eloadtak.

A bemutatkozas utan a tobbi kilencedikes erdekes jatekon vehetett reszt, melyben koordinacios keszsegeikre is szukseg volt, de legfokepp az osztalyfonokukbe vetett bizalmukon allt vagy bukott a feladat vegrehajtasanak sikeressege. A diakok bekotott szemmel vonultak a szinpadra, ahol az osztalyfonokok szobeli iranyitasaval egy akadalypalyan kellett vegigmenniuk. Az ugyessegi proba utan a Tehetsegkutato Vetelkedojenek (TEVE) gyoztesei, Kovacs Viktoria es Nagy Andrea leptek szinpadra kozosen osszeallitott koreografiajukkal, ezt kovetoen pedig a Szomszed Neni Produkcios Iroda ket humoristaja szorakoztatta a szep szamban megjelent kozonseget.

Pataki Enikot az iskola mottojanak megvaltoztatasarol kellett meggyozni
A versenyben levo golyak kovetkezo ,,megprobaltatasa” az altalanos muveltsegi kerdesek megvalaszolasa volt, majd kulonbozo szituacios jatekokban kellett meggyozniuk valakit vagy kimenteniuk magukat valaki elott. Mar az elso proban eleg komoly feladatba utkozott egy golya, ugyanis meg kellett gyoznie Pataki Eniko igazgatonot arrol, hogy a jelenlegi „Hass, alkoss, gyarapits!” mottot sokkal jobb lenne, ha megvaltoztatnak „Ha jo a mutrad, bulanod van” jelmondatra.

A kreativitast es allokepesseget igenylo feladatok utan, mig a zsuri meghozta donteset, a Loga Dance School tancosai kapraztattak el a nezoket koreografiajukkal es a Szomszed Neni Produkcios Iroda viccmondoi is visszatertek a szinpadra par izes jelenet erejeig.

A zsuri dontese alapjan az idei golyabal harmadik helyezettjei Furtos Diana es Varga Elod lettek, masodik helyen vegzett Nevezi Petra es Biro Daniel, a koronat pedig iden Sipos Yvette es Sandor Balazs tehette a fejere.
Meszaros Petra


Iden is kitettek magukert (Friss Ujsag)

X