31 Ianuarie 2012 (szatmar.ro)


Feje tetejere allt a vilag a Spivac csaladdal


A haromgyermekes csalad megsegitesere szervezett tancgalat a Loga Dance School.
A Szamos partjan, egy osszeeszkabalt kunyhoban tengette eletet a haromgyermekes Spivac csalad, az evi rendszeresseggel jotekonysagi galat szervezo tanciskola pedig a Stea Egyesulet segitsegevel talalt rajuk.

A Loga Lorant vezette tanciskola az utobbi evekben szervezett galat szocialisan hatranyos helyzetu gyermekekert, vak kisfiu operaciojanak kifizetesere galazott es gyujtottek mar egy uj kerekesszekre is, amivel egy mozgasserult fiatalt ajandekoztak meg.

A hetfo ejszaka a Select etteremben megtartott galan a Spivac csaladert tancoltak az iskola tanuloi es oktatoi, hogy kiemeljek a szegeny sorbol oket, s hogy lehetoseget adjanak a csalad tagjainak egy normalis eletvitelhez.

Azt, hogy mennyien felkaroltak a kezdemenyezest, nehez lenne felsorolni: a jegybevetelbol sikerult hat honapra egy berendezett egyszobas lakast berelni Spivaceknak, az egyik szatmari uzem pedig februartol mindket szulonek munkat ajanlott.

Ket etterem is vallalta, hogy egy even keresztul biztositanak a csalad minden tagjanak egy-egy meleg ebedet, orvosok, fogorvosok es fogtechnikusok egy even keresztul ingyenesen elvegzik a beavatkozasokat, a Simbotour utazasi iroda pedig egy egyhetes, orszagon beluli pihenest adomanyozott a csaladnak.

Az eladott jegyekbol 6700 lej gyult ossze – ebbol bereltek ki a csalad szamara fel evre a lakast – a felajanlott szolgaltatasok erteke pedig meghaladja a 75 ezer lejt.

S hogy miert csak fel evre bereltek a csaladnak lakast?

A gala Vegen Ilyes Gyula bejelentette: mindent megtesznek annak erdekeben, hogy egy szocialis lakashoz juttassak a szegeny sorsu csaladot.


Feje tetejere allt a vilag a Spivac csaladdal (szatmar.ro)

X