5 Iunie 2010 (portalsm.ro)


Expozitie de masini de epoca


Circa 30 de masini de epoca au putut fi admirate astazi in centrul municipiului Satu Mare si la conacul din Dorolt, in cadrul actiunii Oldtimer & Youngtimer 2010, organizata de Clubul Oldtimer Satu Mare. Au fost atat autoturisme din judetul Satu Mare, din Nord-Vestul Romaniei, Ungaria, dar si Germania.

Masinile au pornit intr-o caravana prin oras, oprindu-se pentru o ora in parcarea din fata Catedralei Romano-Catolice, unde satmarenii au putut admira si face fotografii cu automobile atestate ca vehicule istorice. Printer acestea s-au gasit un VW din Maramures, si un Renaul Caravelle din 1974.

Au fost de asemenea mai multe masini care au facut senzatie, dar si proprietarii acestora, care au venit costumati drept generali de razboi sau maicute.

S-au facut remarcate: un Citroen 2CV, 425cmc, din anul 1977, de culoare albastra; un Cadillac Deville, cu motor de 7000 cmc din 1979: Chevrolet Monte Carlo, motor de 6000 cmc, din 1977, editia USA, albastru (fiind chiar de vanzare); un Ford USA M1S1A2, 2400 cmc, din 1974; VW Beatle, alb, motor de 1200 cmc, din 1982; un Buggy Appal, model 1978 (adusa in 1980 din USA, in proprietatea lui Valentin von Konstantin), un VW 1303L9, din 1977, pe care proprietarul o descrie ca fiind “multa si intortocheata, dar frumoasa”; sau un Karmann 14 Ghia (prima inmatriculare in 1968 in Germania, a stat 10 ani in garaj, dupa care a fost cumparata de Mulea Nicolae si reconditionata cu piese originale in 2006-2007).

Trebuie sa amintim si de o dubita Citroen, pe spate avandu-l pictat pe Louis de Funes, sau un Citroen condus de o calugarita.

De aici, caravana s-a indreptat spre conacul din Dorolt, unde oaspetii si spectatorii au putut degusta un bogracs si alte preparate la gratar, in asteptarea spectacolului.

Aici si-a facut aparitia si ministrul Sanatatii, Cseke Attila, alaturi de presedintele Consiliului Judetean, Csehi Arpad, subprefectul Pataki Csaba, gazda fiindu-le primarul comunei, Mihai Gaman. Ministrul s-a aflat intr-o vizita particulara in judet, la invitatia prietenului sau, Csehi Arpad, acestia participand la Zilele Halmeului.

In cadrul evenimentului, Inedit a pregatit o mica prezentare de moda, cu tinute de epoca, de data aceasta modelele avand un bine-jucat rol pe incantatoarea muzica a adorabilei Edith Piaf. Dupa acest moment, dansatorii Loga Dance School au interpretat cateva dansuri standard, cel mai spectaculos moment de dans fiind un tangou clasic din anii ’30-’40.

Fiind la prima editie, trebuie sa precizam ca organizarea a lasat de dorit, dar probabil ca staff-ul va invata ce are de facut la urmatoarea editie. Totusi, trebuie sa apreciem evenimentul pentru exponatele care au ajuns la Satu Mare.


Expozitie de masini de epoca (portalsm.ro)

X