29 Ianuarie 2019 (satumareonline.ro)


Eveniment record: 400 de elevi de gimnaziu informati de politisti si specialisti antidrog


Sambata, 26 ianuarie, la Sala de evenimente Simfonia din Satu Mare a avut loc cea de a 48-a editie a Programului Educational Loga Dance School, un program in care politisti si specialisti antidrog aduc in fata elevilor teme interesante, menite sa-i tina departe de droguri si de infractiuni.

Primul eveniment de acest tip din anul 2019 a adus doua mari schimbari in cadrul Programului: un loc de desfasurare nou si cea mai mare participare de pana acum, 400 de elevi fiind prezenti, schimbari necesare in conditiile in care sala de dans devenise neincapatoare pentru sutele de solicitari venite de la elevi.

O discoteca controlata, special conceputa pentru elevii de gimnaziu, in care distractia se impleteste cu educatia, in care copiii se conving singuri ca se pot simti bine fara a avea nevoie de alcool sau droguri, in care sunt informati despre consecintele acestor substante dar si despre cum sa stea departe de infractiuni, un proiect unic in tara in care totul devine posibil prin colaborarea extraordinara dintre Loga Dance School, Inspectoratul de Politie Judetean Satu Mare si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog.

Din 2011 si pana in prezent, in cele 48 de editii ale Programului Educational s-au bucurat de distractie si au fost informati, totodata, peste 8 000 de elevi din toate scolile gimnaziale ale municipiului Satu Mare, dar si din judet.

112 SALVEAZA VIATA, NU PLICTISEALA! A fost tema cu care au fost abordati de aceasta data elevii de catre reprezentanta Politiei.

Prin exemple concrete si situatii in care s-ar putea regasi, elevii au aflat ce sunt urgentele adevarate, ce sunt sesizarile non-urgente si ce apeluri pot fi sanctionate.

Farsele, glumele, injuriile aduse operatorilor 112, apelurile repetate care nu sunt justificate (cereri de informatii, sesizarea unor fapte care sunt reale dar nu sunt urgente), toate acestea pot fi pedepsite cu amenzi importante.

Elevii au aflat ca numarul 112 are un rost foarte important, de aceea exista si o data la care este sarbatorit acest serviciu, 11 februarie fiind Ziua Europeana a Numarului Unic de Urgenta 112.

Copiii au fost indemnati sa sune la 112 dar numai atunci cand sunt intr-o situatie de urgenta care necesita interventia imediata a Salvarii, Politiei sau Pompierilor si nici intr-un caz din joaca sau de plictiseala.

Specialistul in prevenire al CPECA Satu Mare a completat partea educativa a Programului cu o tema legata de alegeri.

Elevii au fost incurajati sa isi gaseasca preocupari frumoase, sanatoase si sa fie atenti la propunerile care-i pot pune in pericol, implicit la toate acele substante care tulbura mintea si-i pot transforma in foarte scurt timp victime.


Eveniment record: 400 de elevi de gimnaziu informati de politisti si specialisti antidrog (satumareonline.ro)


X