4 Octombrie 2017 (satumareonline.ro)


Voluntarii satmareni si-au facut festival


Voluntarii satmareni si-au facut festival

Aflat la cea de-a doua editie, Festivalul Voluntariatului, desfasurat ieri in Parcul Central din Satu Mare, a atras peste 250 de vizitatori, pe langa organizatori, parteneri si voluntarii consacrati.

Asa cum s-a si dorit, evenimentul a fost o adevarata sarbatoare a implicarii, a implinirii sufletesti, a entuziasmului de a actiona alaturi de cei care impart aceleasi valori, o sarbatoare dedicata tuturor celor care ating vietile celor din jur.

Dupa startul dat de catre prezentatorul Ovidiu Matioc de la Radio Transilvania, au luat cuvantul Cristina Bala – directorul Asociatiei Stea, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, si directorul Directiei pentru Sport si Tineret Satu Mare, Virgil Dragos.

A urmat un moment muzical oferit de catre Melany Pfeifer, eleva la Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos”. Trupa Open Wings Studio a facut show cu un mix street dance, urmata de prestatia elevilor de la Liceul Teologic „Nicolae Steinhardt” impreuna cu elevii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Satu Mare, care au pregatit un moment de dans traditional extrem deapreciat de catre cei prezenti.

Un moment de dans modern a fost oferit de catreelevii de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” alaturi de elevi de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva, dupa care a fost premiat castigatorul concursului „Simbolul voluntariatului” – realizat din materiale reciclabile. Programul artistic a fost incheiat de 2 perechi de dansatori profesionisti, cursanti ai LOGA DANCE SCHOOL, aplaudati si admirati de participanti.

Evenimentul a fost organizat in parteneriat de catre urmatoarele organizatii si institutii: Asociatia Stea; Centrul de Prevenire,Evaluare si Consiliere Antidrog; Directia Judeteana de Sport si Tineret Satu Mare; Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, Asociatia Organizatia Caritas a Diecezei Satu Mare; Fundatia FARA, filiala Foyer SatuMare; Societatea Nationala de Cruce Rosie Filiala Satu Mare; Asociatia Act 4 U; Serviciul Public de Asistenta Sociala Satu Mare; Asociatia SamStudia; AsociatiaGutenberg – Organizatia tinerilor vorbitori de limba germana din Satu Mare; Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare; Asociatia Noe Partium; Asociatia Progress Art Satu Mare; Asociatia de turism si ecologie Salamandra; Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Satu Mare; Fundatia Hans Lindner.

Sonorizarea a fost asigurata de catre Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, parteneri: Colegiul Economic „Gheorghe Dragos” Satu Mare; Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” Satu Mare; Colegiul National „Mihai Eminescu” Satu Mare; Liceul Reformat Satu Mare; Liceul cu Program Sportiv Satu Mare; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara „George Emil Palade” Satu Mare; Colegiul Tehnic de Transporturi si Telecomunicatii „Ion I.C. Bratianu” Satu Mare; Colegiul National „Doamna Stanca”; Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare; Colegiul National „Ioan Slavici”.

Festivalul a fost organizat in cadrul proiectului „Voluntariat – resursa pentru comunitate 2017”, finantat decatre Directia pentru Sport si Tineret si realizat de catre Asociatia Stea in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare.


Voluntarii satmareni si-au facut festival (satumareonline.ro)


X