28 Decembrie 2017 (satumareonline.ro)


Sute de elevi au fost informati in cadrul Programului Educational Loga Dance School


Sute de elevi au fost informati in cadrul Programului Educational Loga Dance School

Sambata, 16 decembrie a.c., a avut loc ultima intalnire din acest an dintre elevii de gimnaziu si specialistii in prevenire din cadrul Politiei si CPECA, in cadrul Programului Educational Loga Dance School.

Elevii au aflat informatii despre bullying si cum pot face fata hartuirii de acest gen, dar si despre efectele consumului de alcool. Pentru prima data in acest cadru au putut fi testati ,,ochelarii de betiv”, experiment pus la dispozitia tuturor celor 150 de elevi prezenti, nu inainte de a fi testati chiar de gazdele evenimentului Loga Lorant si Loga Hajni.

28Concluzia a fost una singura: Nu suntem in siguranta atunci cand mintea ne este tulburata de alcool!

Programul Educational reprezinta o discoteca controlata adresata unui numar de 150 de elevi de gimnaziu si se desfasoara o data pe luna la sediul scolii de dans.

Distractia copiilor este completata de activitati educativ-preventive la care prezenta doamnei inspector Beatrix Pusa Campan din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog si a reprezentantei Politiei, subcomisar de politie Hrihorisan Felicia, din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, a devenit o constanta. Echipa specialistilor a fost marita in acest an prin participarea activa la program a doamnelor inspector principal de politie Chiorean Liviana, din partea Inspectoratului de Politie al Judetului Satu Mare si a doamnelor subcomisar Iacob Camelia si Boca Stefania, din partea CPECA.

De la inceputul acestui an, 750 de elevi au participat la acest gen de intalniri non-formale cu politisti si specialisti in prevenirea consumului de droguri, temele abordate fiind de interes pentru aceasta categorie de varsta. Prezentarile sustinute de politisti in fiecare luna din acest an au avut ca subiecte:

Infractiunile legate de consumul de alcool

Abuzurilor sexuale asupra copiilor. Modalitati de prevenire.

Cum ne putem feri de hoti? Prevenirea furturilor personale si a furturilor din locuinte

Violenta in scoala

Bullyingul. Modalitati de reactie la hartuirea din partea colegilor.

In plus, dat fiind specificul Programului partenerial ,,Dans-Distractie si educatie” incheiat intre Loga Dance School-CPECA-POLITIE, activitatile antidrog si antifumat au fost in prim planul fiecarei intalniri.

Specialistii prezenti au incercat prin diverse mijloace sa-i convinga pe elevii de gimnaziu nu doar ca se pot distra si fara a apela la fumat, alcool sau droguri, ci si ca aceste substante creeaza probleme grave, uneori iremediabile.

Temele abordate pana acum au starnit interesul celor 750 de participanti, prin maniera de abordare atractiva, prin interactivitate, cat si prin utilizarea unor materiale elocvente: filmulete, materiale tiparite, ochelari care simuleaza starea de ebrietate.

Programul Educational a permis prin intalnirile desfasurate intr-un mediu si intr-o maniera non-formala, o apropiere a politistilor de elevi, o mai buna cunoastere a acestora, a preocuparilor pe care le au si a modului in care pot fi abordati si in viitor, pentru a le fi transmise mesaje preventive pertinente, adecvate varstei lor.


Sute de elevi au fost informati in cadrul Programului Educational Loga Dance School (satumareonline.ro)


X