18 Octombrie 2016 (satumareonline.ro)


Luna sigurantei pe internet, marcata la Loga Dance School


Luna sigurantei pe internet, marcata la Loga Dance School

Programul Educational Loga Dance School reprezinta o discoteca controlata adresata exclusiv elevilor de gimnaziu, distractia si dansul fiind completate cu o ora de educatie in care sunt sustinute teme de interes de catre specialisti din cadrul Politiei si ai Centrului de Prevenire, Evaluare, si Consiliere Antidrog.

Dupa o perioada de vacanta prelungita, programul a fost reluat sambata, 15 octombrie 2016. Cei 150 de elevi prezenti la acest eveniment au fost pusi in fata unei probleme greu de gestionat: siguranta pe internet.

Astfel, copiii au aflat de la reprezentanta Politiei, inspector principal Felicia Hrihorisan, din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, cum sa isi protejeze identitatea si intimitatea in spatiul virtual si care sunt comportamentele de risc atunci cand acceseaza retelele de socializare.

Prezentarea a fost punctata de vizionarea unor filmulete legate de siguranta pe internet, din care elevii au putut remarca cateva vulnerabilitati in utilizarea retelelor de socializare, dar si modalitatile concrete de autoprotectie.

Pentru ca unii dintre participanti se considerau utilizatori mai siguri ai internetului decat proprii lor parinti, sfatul venit de la reprezentanta Politiei a fost acela de a ,,preda” lectia sigurantei pe internet si acasa, tuturor membrilor familiei.

Tema aleasa nu a fost una intamplatoare, intrucat luna octombrie in toate tarile Uniunii Europene este declarata ,,Luna CyberSecurity”, activitatile de constientizare a tinerilor cu privire la riscurile ce le presupune utilizarea internetului fiind intensificate.

In aceeasi seara, subcomisar Camelia Iacob, coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare, si Consiliere Antidrog, le-a prezentat participantilor cateva dintre efectele nocive ale fumatului si consumului de droguri, totodata invitand elevii sa se alature campaniilor antidrog prin activitati de voluntariat sau participarea la concursurile tematice organizate in fiecare an de CPECA Satu Mare.

Pentru a-i incuraja in acest sens, reprezentanta CPECA le-a prezentat elevilor materiale video realizate de elevi in cadrul unor astfel de concursuri, unele dintre acestea ajungand in faze nationale ale concursului ,,Mesajul meu antidrog”.


Luna sigurantei pe internet, marcata la Loga Dance School (satumareonline.ro)


X