6 Ianuarie 2015 (satumareonline.ro)


Peste 2.000 de elevi au fost informati in cadrul  scolii de dans Loga Dance School


Peste 2.000 de elevi au fost informati in cadrul  scolii de dans Loga Dance School

Anul 2014 a reprezentat pentru politistii satmareni un an foarte bogat in activitati preventive informale.

O colaborare de succes in acest an a fost aceea realizata intre Inspectoratul de Politie Judetean Satu Mare, Centrul de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog si Loga Dance School.

In cadrul Programului Educational Loga Dance School, politistii au participat la toate cele sapte intalniri organizate in 2014, peste 2.000 de elevi de gimnaziu devenind astfel mai bine informati cu privire la riscurile infractionale, dar si victimale la care se pot expune adoptand anumite comportamente.

Programul Educational Loga Dance School se desfasoara o data pe luna, se adreseaza exclusiv elevilor de gimnaziusi presupune organizarea unei discoteci controlate, cu reguli clar stabilite si respectate cu strictete, pentru cei ce si-ar dori sa petreaca in cluburi dar nu au inca varsta adecvata pentru a frecventa astfel de locuri.

Totodata, in cadrul Programului , in cele 4 ore de distractie supravegheata sunt intercalate si momente educative, care aduc in atentia copiilor subiecte interesante, specifice varstei preadolescentei, temele fiind alese cu grija si sustinute de specialisti din cadrul Politiei-Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog.

Daca temele propuse de specialistii antidrog s-au referit la prevenirea consumului de alcool si droguri, ori la consecintele nefaste ale fumatului, temele vizate de politisti au imbracat o paleta larga de probleme cu care adolescentii in devenire se pot confrunta.

Temele abordate pe parcursul anului trecut au fost:

– Siguranta copiilor pe internet si prevenirea pornografiei infantile.

– Stop Pedofiliei si Abuzurilor sexuale asupra minorilor!

– Hartuire, amenintare, santaj-modalitati de identificare si prevenire a acestor infractiuni.

– Alcoolul si consecintele sale juridice. Abuzuri si accidente rutiere pe fondul consumului de alcool.

– Discriminare si rasism-sursa a comportamentelor violente.

– Accidentele rutiere-cele mai frecvente modalitati in care adolescentii pot deveni victime

– Traficul de persoane. Modalitati de prevenire a racolarii pe internet si de raportare a abuzurilor in spatiul online.

Temele abordate pana acum au starnit interesul celor peste 2000 de participanti, prin maniera de abordare atractiva, prin interactivitate, cat si prin proiectarea de materiale video, foto si prezentari power point.

Dat fiind interesul crescut al tuturor celor care au colaborat la acest proiect, precum si al beneficiarilor directi – cei aproximativ 300 de elevi de gimnaziu prezenti la fiecare intalnire, si indirecti -parintii si comunitatea, in general, precum si a necesitatii tot mai mari de a oferi date pertinente si criterii de selectie unei generatii de copii asaltata de informatie provenita mai ales dintr-un mediu virtual necenzurat, adeseori neadecvata varstei lor ori chiar nereala, colaborarea inceputa intre cele trei institutii mentionate in 2014 va continua si in acest an.

Politistii si-au propus si in 2015 sa fie prezenti la aceste activitati preventive desfasurate o data pe luna, ramanand totodata deschisi pentru colaborari educative formale si non-formale cu alte institutii publice ori private.


Peste 2.000 de elevi au fost informati in cadrul  scolii de dans Loga Dance School (satumareonline.ro)


X