29 Aprilie 2014 (satumareonline.ro)
Activitati preventiv informative la Loga Dance School
Activitati preventiv informative la Loga Dance School
In week-end a avut loc ultima intalnire din acest sezon dintre elevi de gimnaziu si specialisti in prevenire din cadrul Politiei si CPECA, in cadrul Programului Educational Loga Dance School.
Programul Educational reprezinta o discoteca controlata adresata unui numar de 300 de elevi de gimnaziu si se desfasoara o data pe luna la sediul scolii de dans. Distractia copiilor este completata de activitati educativ-preventive la care prezenta inspectorului Beatrix Pusa Campan din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog si a reprezentantei Politiei, inspector Felicia Hrihorisan, din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, a devenit o constanta.
De la inceputul acestui an, 1.200 de elevi au participat la acest gen de intalniri non-formale cu politisti si specialisti in prevenirea consumului de droguri, temele abordate fiind de interes pentru aceasta categorie de varsta.
Prezentarile sustinute de politisti in fiecare luna din acest an au avut ca subiecte:
Siguranta copiilor pe internet si prevenirea pornografiei infantile,Stop Pedofiliei si Abuzurilor sexuale asupra minorilor!, Hartuire, amenintare, santaj-modalitati de identificare si prevenire a acestor infractiuni. Alcoolul si consecintele sale juridice.
Abuzuri si accidente rutiere pe fondul consumului de alcool.
Temele abordate pana acum au starnit interesul celor peste 1.200 de participanti, prin maniera de abordare atractiva, prin interctivitate, cat si prin proiectarea de materiale video elocvente.
Alaturi de politisti s-au aflat la unele intalniri si specialisti din cadrul CPECA Satu Mare, precum si parteneri din cadrul proiectului Stop Pedofiliei in Satu Mare!, fiind promovata intr-una dintre editii si aceasta campanie.
Editia cu numarul 26 a Programului Educational, la sfarsitul saptamani trecute , a fost dedicata elevilor din clasele a 8-a, intrucat acestia se aflau la ultima intalnire de acest gen, din toamna devenind elevi de liceu.
Cei 300 de elevi au aflat despre riscurile consumului de alcool, cel mai uzual si mai accesibil drog de pe piata, sub influenta caruia adolescentii pot deveni mai agresivi, mai predispusi la acte de bravura, dar si mai susceptibili de a fi abuzati.
Totodata, participantii au fost indemnati de specialisti sa nu urce niciodata intr-o masina condusa de o persoana care a consumat alcool, pentru a nu se expune riscului de a fi victime ale accidentelor rutiere.
Materialele video prezentate, au intarit cele afirmate de reprezentantele Politiei si a CPECA.
Programul Educational, ce intra in vacanta pana in luna septembrie, a permis prin intalnirile desfasurate intr-un mediu si intr-o maniera non-formala, o apropiere a politistilor de elevi, o mai buna cunoastere a acestora, a preocuparilor pe care le au si a modului in care pot fi abordati si in viitor, pentru a le fi transmise mesaje preventive pertinente, adecvate varstei lor.