8 Iunie 2016 (informatia-zilei.ro)


Elevilor performanti la limba romana li s-au decernat diplome si premii


Miercuri, 8 iunie 2016, la Filarmonica de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare a avut loc a IV-a editie a festivitatii de premiere intitulata „Pledoarie pentru excelenta”, in organizarea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Satu Mare.

La eveniment au participat cadre didactice de limba si literatura romana din judet, elevi, parinti.

Intre oficialitati s-au aflat conf.univ.dr. Mina Maria Rusu, inspector general in Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), Calin Durla, inspector scolar general, inspectori scolari. Au mai fost prezenti directori de scoli, profesori de limba romana, sute de elevi, jurnalisti.

Sala Filarmonicii a fost arhiplina, ocupate fiind si toate lojiile. Unii dintre elevi erau imbracati in port popular.
Discursuri

Au sustinut alocutiuni: Natalia Bolos, Calin Durla si Mina Maria Rusu. Dr. Natalia Bolos, inspectoare de specialitate limba si literatura romana (care a indeplinit oficiul de coordonare a manifestarii), a felicitat copiii si profesorii pentru rezultatele obtinute, apoi a recitat o poezie in care se omagiau dascalii. Vorbitoarea a precizat ca sunt premiati 10% dintre elevii participanti la concursuri nationale.

Si Calin Durla le-a urat bun venit invitatei din minister, copiilor, dascalilor si parintilor, dupa care a dat citire mesajului de salut al ministrului secretar de stat din MENCS.
La randul sau, Mina Maria Rusu a felicitat-o pe organizatoarea festivitatii, Natalia Bolos (care i-a inmanat invitatei o diploma de excelenta).

Ea a avut cuvinte de apreciere fata de copiii performanti, precum si fata de dascalii care le-au insuflat dragostea de lectura.

A dat-o ca exemplu de daruire pe profesoara dr. Angela Negreanu (prezenta in sala), care a izbutit performanta de a se lauda cu 14 profesori de romana dintr-o singura clasa de liceu pedagogic cu 31 de elevi.

Ceva mai greu a fost in momentul cand invitata din minister le-a solicitat premiantilor sa spuna ce anume inseamna pledoarie, fiind nevoita sa le dea si explicatiile de rigoare, ei nefiind in masura sa raspunda la intrebare.
Festivitatile de inmanare a premiilor

Pe doua mese, amplasate pe scena, erau asezate premiile pentru elevi constand in: medalii cu panglici tricolore si flori, iar in hol se acordau si premiile in carti din partea Consiliului Judetean Satu Mare.

Au fost premiati elevii situati pe locurile I, II, III si mentiuni.
In continuare, inspectoarea Natalia Bolos a inmanat diplome de excelenta, medalii si carti celor 213 elevi distinsi la concursuri judetene si nationale.

Ea a fost ajutata de alte patru profesoare de romana.
In final, au avut loc momente muzicale si artistice (inclusiv un numar de iluzionism) in interpretarea elevilor Tincuta Fernea, a surorilor Hermina si Stefania Hotca, a ansamblului folcloric al Scolii Gimnaziale Tasnad si a Loga Dance School.


Elevilor performanti la limba romana li s-au decernat diplome si premii (informatia-zilei.ro)

X