15 Noiembrie 2017 (Informatia Zilei)


Distractie fara fumat si fara violenta in Programul Loga Dance School


Sambata, 11 noiembrie, politistii satmareni si specialist ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare au desfasurat activitati preventiv-educative cu elevii de gimnaziu, in cadrul proiectului “Dans-distractie-educatie”, derulat in parteneriat cu Loga Dance School.

Astfel, in aceasta zi, reprezentantii institutiilor mai sus amintite s-au intalnit cu 150 de elevi ai scolilor gimnaziale din municipiul Satu Mare.

Copiii se lasa influentati

In aceasta zi, copiii au imbinat dansul, muzica, cu nevoia de a fi informati. Politistii CEPECA le-au vorbit despre consecintele fumatului, efectele pe care le genereaza in organism dar si despre modul in care tinerii reactioneaza cand e vorba de acest obicei.

De cele mai multe ori copiii se lasa influentati de anturaj si astfel iau decizia de a fuma. “Desfasurata sub forma unui concurs cu premii, sesiunea de informare a oferit posibilitatea ca participantii sa-si reactualizeze cunostintele despre fumat si totodata sa verifice corectitudinea informatiilor detinute.

Bratarile antidrog oferite elevilor care au raspuns corect au determinat o implicare active din partea celor prezenti, stimulandu-i sa fie atenti si creativi.

Pornind de la idea ca si atunci cand este vorba de a petrece intr-un mod placut timpul liber exista tineri care doresc sa capteze atentia, sa detina controlul, realizand acest lucru de cele mai multe ori prin comportamente violente, ofiterul de politie – inspector principal Liviana Chiorean – a abordat o tema de interes general pentru cei prezenti, violenta in randul elevilor”, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Satu Mare.

Ce reprezinta un comportament violent, cauzele dar si masurile de sanctionare, au constituit cateva dintre aspectele discutate cu elevii de gimnaziu, acestia exprimandu-si punctul de vedere prin raportarea la situatiile concrete in care au jucat rolul de victima sau agresor.

Deasemenea, copiii au vizionat un film tematic. Filmul a adus in prim plan o noua metoda de abordare a conflictelor, a faptelor de violenta, mesajul transmis fiind unul foarte clar: “Inteligenta nu se masoara cu pumnul!”.

Schimbarea mentalitatii, tratarea cu respect a celuilalt, constientizarea faptului ca, desi este mai greu, se poate adopta un comportament nonviolent ca un raspuns sau rezolvare a unei situatii conflictuale, sunt doar cateva aspect identificate de elevii participanti, mai precizeaza sursa citata.

Astfel de actiuni vor fi organizate si in perioada urmatoare.


Distractie fara fumat si fara violenta in Programul Loga Dance School (Informatia Zilei)

X