14 Aprilie 2016 (satmareanul.net)


Festivalul de muzica franceza „Chants, sons sur scene”, la a VII-a editie.


Festivalul de muzica franceza „Chants, sons sur scene”, la a VII-a editie

14Profesorii de limba franceza din judetul Satu Mare pregatesc cea de-a VII-a editie a festivalului de muzica franceza „Chants, sons sur scene”.

Evenimentul organizat de Asociatia Romana a Profesorilor de Franceza (ARPF) in parteneriat cu Institutul Francez si Ambasada Frantei in Romania va avea loc vineri, 22 aprilie, la Casa de Cutura a Sindicatelor din Satu Mare.

Festivalul a pornit cu pasi mici si in cativa ani a devenit un eveniment de inalta tinuta care antreneaza tot mai multe scoli din toate colturile judetului nostru.

Datorita sustinerii oferite de Consiliul Judetean Satu Mare, Primaria Satu Mare, Primaria Negresti-Oas, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si Casa Corpului Didactic (CCD) Satu Mare, concursul a luat amploare, ajungand in ultimii ani sa atraga sute de elevi si profesori si sa promoveze tinere talente ce au reprezentat cu onoare judetul nostru la concursuri si festivaluri. Este vorba despre tineri precum Tincuta Fernea, Tudor Todut, Bogdan Bratis sau Ingrid Szilagyi, toti laureati ai festivalului „Chants, sons sur scene”.

De asemenea, pe scena festivalului au fost prezentate creatiile unor designeri satmareni importanti, precum Alena Ignatescu, Monica Strango, Ciprian Craciun, Mihaela Pastor, Karra Launi, dar si hair-stilistul Adriana Popescu, make-up artistul Alina Marchis si altii, dar si dansatori talentati de la „Royal Dance” si Loga Dance School, trupa de balet coordonata de profesoara Gabriela Tanase sau trupa „Celtic Fire” din Tasnad, precum si numerosi elevi talentati de la Liceul Teoretic Negresti-Oas si de la Scoala de Arte Satu Mare.

In fiecare an, cu sprijinul Institutului Francez, festivalul s-a bucurat de prezenta unor tineri artisti francezi precum Marielle Rastoul (2011) sau Valerie Fagalde (2012), dar si de artisti consacrati precum mezzosoprana pariziana Roula Safar (2014).

In 2015 pe scena filarmonicii „Dinu Lipatti” a concertat trupa „Rapsodie”, iar festivalul de anul acesta va avea ca invitata trupa franceza „Jane For Tea”, pe scena Casei de Cultura din Satu Mare.


Festivalul de muzica franceza „Chants, sons sur scene”, la a VII-a editie. (satmareanul.net)


X