22 Martie 2019 (actualitateasm.ro)


Peste 250 de elevi, prezenti la cel de al 49-lea Program educational Loga Dance School.


Peste 250 de elevi, prezenti la cel de al 49-lea Program educational Loga Dance School

La Sala de Evenimente Simfonia a avut loc cel de al 49 – lea Program educational Loga Dance School, desfasurat si de aceasta data in parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Satu Mare si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare.

Discoteca pentru elevii de gimnaziu, cum este cunoscuta in randul parintilor, a atras si de aceasta data ca un magnet peste 250 de elevi, veniti sa se distreze dar si inarmati cu rabdarea de a participa la momentele educative pregatite.

Din partea Politiei a fost prezenta subcomisar de politie Hrihorisan Felicia care le-a provocat imaginatia participantilor cerandu-le sa se proiecteze peste timp, la momentul cand vor fi, asa cum toti isi doresc, soferi.

”Fii bun in trafic!” a fost mesajul cu care reprezentanta Politiei i-a indemnat pe elevi sa se ,,perfectioneze” in tainele traficului rutier, sa-i inteleaga mecanismele si regulile de functionare, in calitatea actuala de pietoni, pasageri, biciclisti, astfel incat la 18 ani, sa fie pregatiti pentru a urma o scoala de soferi nu doar din punct de vedere legal, ci si emotional.

Materialele video prezentate cu aceasta ocazie au venit sa ilustreze responsabilitatea pe care copiii o au in trafic, principala lor grija fiind protejarea propriei vieti.

Traversarea neatenta, prin locuri nepermise, nepurtarea centurii de siguranta, graba de a fi biciclisti in trafic inaintea varstei legale de 14 ani, sunt doar cateva dintre riscurile pe care copiii de varsta lor si le asuma fara a constientiza pericolele.

Toate Programele Educationale sunt menite sa le arate viitorilor adolescenti ca se pot distra fara droguri si alcool.

Nu doar regulile impuse de acest tip de Program conduc inspre aceasta idee, ci si mesajele venite din partea specialistilor antidrog.

Si de aceasta data, reprezentanta CPECA Satu Mare i-a provocat pe elevi sa-si foloseasca imaginatia si cunostintele dobandite pentru a invata sa spuna NU tentatiei drogurilor.


Peste 250 de elevi, prezenti la cel de al 49-lea Program educational Loga Dance School. (actualitateasm.ro)


X