12 Aprilie 2019 (actualitateasm.ro)


”Marsul cartilor”, pentru promovarea lecturii si sustinerea Bibliotecii Judetene Satu Mare.


”Marsul cartilor”, pentru promovarea lecturii si sustinerea Bibliotecii Judetene Satu Mare

Biblioteca Judeteana Satu Mare marcheaza Ziua Internationala a Cartii si a Dreptului de Autor si Ziua Bibliotecarului din Romania prin evenimentul „Marsul cartilor”, editia a II-a, miercuri, 17 aprilie 2019, cu incepere de la ora 13.00.

Startul marsului se va da la Turnul pompierilor si va avea urmatorul traseu: Turnul pompierilor – Piata Pacii – Strada Stefan cel Mare – Piata Libertatii (Corso) – Pasajul pietonal Corneliu Coposu – Platoul din fata Consiliului Judetean Satu Mare.

La editia precedenta, peste 1.200 de satmareni si-au aratat sustinerea pentru biblioteca, iar organizatorii isi doresc ca si in acest an „Marsul cartilor” sa devina o ampla campanie de coalizare a membrilor comunitatii in jurul bibliotecii si de promovare a cartii, lecturii si serviciilor oferite de biblioteca publica. „Luati cu voi cartea preferata si buna-dispozitie.

De restul, ne ocupam noi!”– este mesajul organizatorilor si al partenerilor care au pregatit momente de lectura publica, parada majoretelor, demonstratie de dans si flashmob.

La fel ca toate campaniile de advocacy, si „Marsul cartilor” s-a nascut pornind de la o problema identificata la nivelul comunitatii locale si judetene, si anume aceea ca Biblioteca Judeteana Satu Mare nu are un sediu propriu.

Aceasta realitate le ingradeste bibliotecarilor satmareni dorinta de a dezvolta colectii de documente intr-un mod armonios, de a creste calitatea serviciilor oferite publicului si de a gandi strategii care sa permita crearea unor servicii noi, toate in folosul unicului lor stapan, comunitatea.

De aceea, satmarenii sunt invitati si in acest an sa se alature initiativei bibliotecarilor si sa transmita mesajul ca biblioteca este o institutie dinamica si ca Satu Mare merita un sediu nou de biblioteca, demn de secolul XXI.

„Toti cei care impartasesc cu noi convingerea ca biblioteca este pentru oameni si uneste oameni si ca in spatele unei comunitati bine informate se afla o biblioteca puternica si bibliotecari devotati profesiei lor, sunt asteptati miercuri, 17 aprilie, la ora 13.00, la Turnul Pompierilor, avand cu ei cartea preferata. Satmarenii sunt invitati sa rosteasca mesaje de sustinere a cauzei pentru care pledeaza Biblioteca Judeteana Satu Mare.

Acest moment al campaniei se va derula in Piata 25 Octombrie, in proximitatea Palatului administrativ”, este invitatia organizatorilor.

„Marsul cartilor” se deruleaza cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Satu Mare si in parteneriat cu Primaria Municipiului Satu Mare; Politia Locala si Politia Municipiului Satu Mare; ANBPR–filiala Satu Mare; Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare; Colegiul National „Doamna Stanca”; Scolile Gimnaziale „Avram Iancu” si „Balcescu-Petofi”; Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”; Crucea Rosie Satu Mare; Loga Dance School; Consiliul Elevilor din Satu Mare; S.C. Nova-Oas; TV 1 Satu Mare si Actualitatea Satmareana.

Conducerea si colectivul Bibliotecii Judetene Satu Mare transmit multumiri pentru implicare, sustinere si mobilizare, tuturor celor care au facut posibila organizarea acestei campanii, finantatorilor, partenerilor, sponsorilor si satmarenilor care vor participa la mars.


”Marsul cartilor”, pentru promovarea lecturii si sustinerea Bibliotecii Judetene Satu Mare. (actualitateasm.ro)


X