26 Noiembrie 2018 (actualitateasm.ro)


Proiectul ”Dans – distractie – educatie”, continua in randul elevilor de gimnaziu satmareni.


Proiectul ”Dans – distractie – educatie”, continua in randul elevilor de gimnaziu satmareni

In cadrul proiectului ”Dans – distractie – educatie” initiat de catre Loga Dance School Satu Mare in parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Satu Mare si Centrul Antidrog Satu Mare, sambata, 24 noiembrie a.c. s-a organizat un eveniment destinat elevilor de gimnaziu, invitati fiind atat politistii satmareni din structura prevenire, cat si specialisti prevenire ai Centrului Antidrog Satu Mare.

Cei 150 de elevi din scolile gimnaziale din judet, participanti, au dansat, au ascultat muzica si s-au distrat intr-un cadru organizat, sub coordonarea lui Loga Lorant, manager Loga Dance School, dar au fost si informati de catre specialistii din cadrul celor doua institutii cu privire la pericolele navigarii in mediul online si efectele consumului de substante interzise.

”Fii inteligent pe internet!” a fost mesajul transmis de catre reprezentanta Politiei Romane, inspector principal de politie Chiorean Liviana, pornindu-se de la ideea ca Internetul ca parte din viata ta de zi cu zi, fie ca socializezi cu prietenii, faci temele pentru acasa, asculti muzica sau urmaresti vloggerul preferat, presupune responsabilitate si mare atentie.

Ceea ce publici online sau ceea ce publica altii pe Internet despre tine contribuie la reputatia ta, pentru tot restul vietii. Cu totii incercam sa ne construim o imagine pozitiva, de aceea inainte sa postam este bine sa stim ca nimic din ce va fi publicat pe Internet nu va mai putea fi sters.

Filmul tematic ” Tu cum procedezi?” prezentat elevilor participanti a adus in prim plan povestea unei fetite Becky, care ar fi putut deveni povestea oricarei adolescente, reliefand foarte bine problemele care pot aparea in momentul in care utilizezi retelele de socializare fara a folosi setarile de confidentialitate.

Pastrarea datelor personale in siguranta, dar si gestionarea corecta a relatiilor online au fost aspecte abordate prin intermediul filmului tematic, oferind si modalitati concrete, la indemana oricui, de a asigura protectia ta in mediul online.

Despre dependenta in general, cu accent pe dependenta la fumat, alcool si alte droguri le-a vorbit celor prezenti specialistul pe prevenire din cadrul Centrului Antidrog Satu Mare, Boca Stefania.

Informatiile axate pe prevenirea consumului de substante interzise au fost succint prezentate prin intermediul unui film, care reda in mod sugestiv ”suferinta unui creier uman” supus la consumul de tutun.

Reactiile elevilor au fost pe masura, alternativele oferite de viata de zi cu zi la asemenea comportamente nocive pentru sanatatea si dezvoltarea personalitatii fiind identificate impreuna cu participantii.

”Avem alternative de a petrece timpul liber intr-un mod placut si util!”, a fost mesajul transmis la final, de catre reprezentantii celor trei institutii implicate in derularea unui program ce vine in sprijinul tinerilor adolescenti, menit a–i feri de tentatiile ce apar la fiecare pas si a-i informa in domeniul prevenirii delincventei juvenile.


Proiectul ”Dans – distractie – educatie”, continua in randul elevilor de gimnaziu satmareni. (actualitateasm.ro)


X