2 Iunie 2015 (portalsm.ro)


Concert caritabil pentru un copil de trei ani. Hudak Tanko Hanna are nevoie de un implant cochlear


In 10 iunie, de la ora 19:00, la Casa de Cultura G. M. Zamfirescu, va avea loc un concert caritabil pentru o fetita in varsta de 3 ani care are nevoie urgent de un implant cochlear. 13 artisti satmareni vor sustine un spectacol pentru a ajuta familia micutei Hudak Tanko Hanna.

Royal Team Zenekar, Cserey Csaba, Loga Dance School, Balasko Balazs, Black River Blues Band, Morar Loredana, Gheorghiu Roxana, Ansamblul Folcloric Ceatara din Carei, Uccse Zenekar, Reman Dorottya Sara, Kecz Timea, Ary David, Vlad Doros, vor sustine acest spectacol ”Sunetul te inconjoara” pentru a strange o parte din suma necesara familiei pentru implantul cochlear micutei de doar trei ani, Hanna.

Hudak Hanna s-a nascut la data de 17 februarie 2012 ca un copil sanatos. Ea s-a dezvoltat bine, a fost un copil fericit si bine dispus, spre marea bucurie a intregii familii. Spre varsta de doi ani a devenit dubios ca fetita nu reactioneaza la sunete asa cum ar trebui, nu gangureste ca alti copii de varsta ei.

Astfel au inceput drumurile catre medici. Prima statie a fost la Miercurea Ciuc, sectia ORL, unde, in urma controalelor externe, nu s-a gasit nimic in neregula (urmare a lipsei aparaturii, la copiii de aceasta varsta aici nu se poate diagnostica surditatea – screening auditiv neonatal).

De aici au fost trimisi la neurologie, unde Hanna a primit doar laude, motiv pentru care am fost trimisi inapoi la ORL. In acea perioada a fost in zona un grup de medici voluntari din Ungaria, care au depistat ca fetita sufera de o pierdere mare a auzului. In cel mai scurt timp posibil au dus la Cluj, unde s-a efectuat o audiometrie cu anestezie generala. Aici parintii au aflat ca Hanna incepe sa auda la nivelul de 90-100 decibeli, (zgomot generat de un camion la 1m distanta, picamer la 1m distanta).

Medicii din Cluj au recomandat inceperea imediata a folosirii protezelor auditive, respectiv efectuarea unor investigatii pentru a se putea decide daca fetita este compatibila cu implantul cochlear. S-a achizitionat proteza auditiva la mijlocul lunii iunie 2014, cu speranta ca aceasta o va ajuta sa invete sa vorbeasca. De la inceputul lunii august fetita merge regulat la logoped – din pacate pana acum fara niciun rezultat.

Din acest motiv au decis sa facem un pas spre vest. In martie au primit termen la clinica ORL din Szeged, Ungaria, unde s-au efectuat controale CT si RMN. Rezultatele au fost pozitive, adica fetita este apta pentru implantul cochlear. Singura problema este ca operatia costa o avere, in Ungaria aproximativ 30 000 EUR, in Romania aproximativ 25 000 EUR.

Din pacate timpul ne constrange, in anul curent neaparat trebuie sa primeasca macar un implant cochlear, atfel incat sa poata invata sa vorbeasca si sa poata merge la o scoala normala. Avem incredere in ajutorul oamenilor binevoitori si incercam sa adunam aceasta suma pentru ea. Sa o ajutam pe Hanna impreuna sa sparga linistea …

Donatii se pot face la:

Hudak Attila Stefan
RO82BRDE270SV57540122700 – RON

RO20BRDE310SV32110153100 – EUR

SWIFT : BRDEROBU

Paypal : einstein_hu@yahoo.de

Hudak Csilla Magdolna

RO76BRDE040SV36501200400 – RON


Concert caritabil pentru un copil de trei ani. Hudak Tanko Hanna are nevoie de un implant cochlear (portalsm.ro)

X