11 Aprilie 2017 (informatia-zilei.ro)


Colegiul National „Doamna Stanca” a organizat „Balul primaverii – Copii pentru copii”


Prima editie a „Balului primaverii-Copii pentru copii”, a fost organizat de Colegiul National „Doamna Stanca” Satu Mare la sala de evenimente Esedra, vineri, 7 aprilie 2017. Balul Primaverii a fost organizat la initiativa membrilor Consiliului Scolar al Elevilor din colegiul nostru.

Ideea a fost apoi sustinuta de o echipa formata din: Anna-Maria Marusca, directoarea Colegiului National „Doamna Stanca”; Cristina Gherman, directoare adjuncta; profesoara Nicoleta Dragomir, coordonatorul de proiecte si programe educative, coordonatoarea Consiliului Scolar al Elevilor; profesoarele Dana Mihai; Irime Anisoara; Sorin Ursei si elevii Darius Christian, Denisa Tropotei, Raluca Dumitru, Dehenes Melisa, Alex Daraban.

Eveniment caritabil cu surprize

Balul a fost conceput ca un eveniment caritabil care a avut drept scop strangerea de fonduri pentru o familie aflata intr-o situatie financiara mai dificila. Din aceasta familie fac parte sase copii, toti elevi, cu varste cuprinse intre 5 si 17 ani, orfani de tata din luna ianuarie.

Mama acestor copii nu le poate oferi toate conditiile necesare continuarii studiilor.
 Profesorii si elevii talentati ai scolii si-au adus contributia la reusita serii.

Astfel, corul clasei a VII-a, coordonat de profesorul Ursei Sorin a interpretat cateva cantece de suflet; Raluca Dumitru, eleva in clasa a X-a C, i-a incantat pe cei de fata cu vocea ei deosebita.

Au facut o surpriza minunata profesorii care au dansat vals in compania elevilor scolii. Seara a continuat cu o suita de dansuri codrenesti prezentate de ansamblul folcloric „Doruri satmarene” al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, ansamblu din care fac parte si elevi ai colegiului, dar si cu cantecele populare interpretate de Bianca Cionca, eleva in clasa a XII-a B.

Participantii au fost onorati cu prezenta de sportivii grupei de concurs de la Loga Dance School care le-au prezentat dansuri Latino Americane si Standard. Pentru elevii claselor a IX-a a fost organizat un concurs de dans, moment care a animat seara si a adus multa veselie in randul celor prezenti.

Contributia unei artiste distinse

Organizatorii isi exprima recunostinta pentru contributia deosebita a distinsei profesoare Cristina Gloria Oprisa, artist plastic satmarean cu larga recunoastere nationala si internationala.

Profesoara Cristina Gloria Oprisa a donat pentru Balul Primaverii doua lucrari intitulate: Impresie I, tehnica mixta si Impresie II, tehnica mixta, lucrari pentru care s-a organizat o licitatie iar banii au fost donati scopului manifestarii.

De asemenea elevii colegiului, indrumati de profesoara de educatie plastica, Sorina Voropciuc, au realizat pentru acest eveniment lucrari in care au pus mult suflet, lucrari pentru care s-au facut donatii.

Prezentatorii evenimentului au fost elevii Dumitru Raluca si Alex Daraban, din clasa a X-a C, respectiv clasa a XII-a B iar elevul Marcut Valentin, din clasa a XI-a F, a avut grija de atmosfera balului prin muzica aleasa.

Organizatorii spun ca fondurile adunate vor fi donate familiei pentru care s-a organizat acest bal caritabil.


Colegiul National „Doamna Stanca” a organizat „Balul primaverii – Copii pentru copii” (informatia-zilei.ro)

X