27 Februarie 2016 (frissujsag.ro)


Az autista gyermekekert tancoltak 


A szervezok legmereszebb varakozasat is felulmulta a Loga Dance School tanciskola idei jotekonysagi galajanak a bevetele — osszesen 1381 adomanyjegyet vasaroltak meg tamogatok.

A szervezok kulon meglepetese volt a magyarorszagi Bandi Ferenc – Szondi Fanni paros

Csutortokon este tobb mint 600 erdeklodo gyonyorkodott a Loga Dance School tanciskola novendekeinek kecses mozdulataiban es varazslatos tancaban az immar kilencedik alkalommal megszervezett jotekonysagi galan, melyen nem kevesebb mint 50 tancos mutatta be standard-, latin- es formaciostanc-tudasat az Esedra rendezvenyteremben.

A fellepok kozott ott ugyeskedtek a tancolas tudomanyat mindossze meg csak fel eve elsajatitot, 5–12 eves gyermekcsoportok, a 7–13 eves kistancosok es a felnott kozephaladok is, majd „parkettre” libbent a szervezok kulon meglepetese, a magyarorszagi Bandi Ferenc es Szondi Fanni, akik forro ritmusu szambaval, rumbaval es csacsacsaval, majd tangoval es keringovel kapraztattak el a nezoket — egy jo ugy erdekeben.

Fogalmazhatunk ugy is: a Loga Dance School tanciskola szivugye a jotekonykodas, hiszen fennallasa ota minden evben megrendezi a mar hagyomanyosnak szamito jotekonysagi galat azzal a cellal, hogy segitseget nyujtsanak egy csaladnak, egy csoportnak — szivvel-lelekkel egy jo ugy melle allnak es igyekeznek jobba tenni valakinek az eletet vagy az eletkorulmenyeit.

Elso alkalommal, 2007-ben olyan gyermekeknek szerveztek jotekonysagi estet es gyujtest, akik szulok nelkul nevelkedtek — a befolyt osszegbol vasarolt ajandekokat ot szatmari arvahaz kis lakoi kaptak meg;

2008-ban harom heten at a Robert arvahazban elo gyermekeket tanitottak tancolni;

2009-ben az akkor 21 eves Kerekes Adrian megsegitesere forditottak a gala teljes bevetelet, amelybol a fiatalember egy elektromos kerekes szeket vasarolhatott — azon az esten a tanciskola tanitvanyai negyoras, maratoni tanc-show kereteben 12 tancstilust mutattak be.

2010-ben az oteves, vilagtalan Demeter Marian almat valositottak meg — a fiucska alma az volt, hogy olyan otthona legyen, amelyben furdoszoba is van s a gala 16 900 lejes bevetelebol a csalad otthonaba bevezettek a vizet, es a gyermek igenyeinek megfelelo furdoszobat alakitottak ki.

Az kovetkezo evekben egy-egy, a Szamos parton vagy 5 negyzetmeteres pincehelyisegben elo csaladnak segitettek abban, hogy emberi korulmenyeknek megfelelo otthonuk, lakasuk lehessen.

A gyermekcsoport 5–12 eves aprosagai is elvarazsoltak a kozonseget
Az idei gala bevetelebol pedig a szatmari autista gyermekek szamara vasarol olyan technikai eszkozoket a Szent Benedek Autistakert Egyesulet, amelyek hasznalataval jelentos fejlodest erhetnek el tobbek kozott a tanulasban is.

Ami viszont a csutortok esti galan eltert a megszokottol — es a szervezok minden varakozasat is folulmulta — az az eladott adomanyjegyek szama volt: 1 381 darab 20 lejes jegyet vasaroltak meg a tamogatok es az igy befolyt 27 620 lejbol nem csak az eredetileg tervezett, 12 500 lej osszerteku, interaktiv, erintokepernyos tablat es tiz tablagepet vasarolhatja majd meg az egyesulet, hanem a szekhazuk udvaran levo jatszoteret is felszerelhetik specialis hintaval es libikokaval, tovabba egy laptopot, valamint a nagykarolyi es avasfelsofalui kozpont szamara tiz, specialisan autistak szamara keszult programmal ellatott tablagepet is vasarolhatnak.

Szabo Kinga Maria


Az autista gyermekekert tancoltak (frissujsag.ro)

X