31 Ianuarie 2018 (gazetanord-vest.ro)


Fii destept in trafic! Mesajul politistilor pentru elevii de gimnaziu


Sambata, 27 ianuarie a.c., a avut loc primul eveniment din acest an de tip discoteca antidrog pentru elevii de gimnaziu, in cadrul Programului Educational Loga Dance School.

Inspectoratul de Politie Judetean Satu Mare si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog sunt institutii partenere in acest Program, alaturi de Loga Dance School, organizatorul evenimentului.

La intalnirea din luna ianuarie, reprezentanta politiei, doamna subcomisar de politie Hrihorisan Felicia, a abordat o tema pe cat de importanta, pe atat de neglijata: siguranta in trafic.

Daca preocuparile si ingrijorarile parintilor si ale cadrelor didactice in ceea ce priveste educatia preadolescentilor sunt altele la aceasta varsta (consumul de alcool sau droguri, fumatul, actele de violenta, abuzurile sexuale etc.), realitatea ne arata ca, educatia rutiera nu este nicicand suficienta si nu ar trebui sa inceteze dupa clasele primare ori chiar mai devreme.

Regulile de circulatie trebuiesc cunoscute, dar si constientizate in importanta lor, mai cu seama cele in acord cu varsta si calitatea de participanti la trafic a celor in cauza: pietoni, pasageri, biciclisti etc.

Cei peste 150 de elevi prezenti la eveniment au aflat principiile de baza ale circulatiei pietonale, dar si riscurile la care se expun cei care nu sunt atenti in trafic.

Utilizarea telefonului mobil, neatentia in traversare, ascultarea muzicii in casti sunt doar cateva elemente care ne pot periclita viata, comportamente care se regasesc frecvent in randul tinerilor si al copiilor ,,mari” care circula singuri pe strada.

Intalnirea a fost una interactiva, cei mai inspirati dintre elevii participanti primind si mici premii pentru raspunsurile  corecte.

Informatia teoretica a fost completata de proiectii video sugestive, care sa contribuie la fixarea celor invatate.

La finalul serii elevii au primit pliante cu informatii utile privind circulatia pietonilor, biciclistilor si a soferilor, astfel incat, prin intermediul copiilor, sa fie informati si parintii sau fratii acestora.


Fii destept in trafic! Mesajul politistilor pentru elevii de gimnaziu (gazetanord-vest.ro)

X