29 Septembrie 2009 (szatmar.ro)


Van kiut a valsagbol!


2009-09-29 17:04:23• hirek • Parajdi Andrea

Van kiut a valsagbol

Ha erdekli, hogyan latjak a gazdasagi valsag hatasait a hozzaerto szakemberek, ha az on cege is megerzi a nehez penzugyi helyzetet, vegyen reszt a XVIII. Kozgazdasz Vandorgyulesen, ahol szamtalan kerdesre valaszt kaphat. Az esemenyt iden Szatmarnemetiben szervezik meg Kiut a valsagbol a kozep-kelet europai orszagok szamara cimmel.

Nemcsak kozgazdaszoknak, hanem kulonbozo pro􏰁lu cegeknek is komoly iranyvonalat szabhatnak a jelenlegi valsagos penzugyi helyzetbol valo kilabalas tekinteteben a XVIII. Kozgazdasz Vandorgyules neves eloadoi. Bokros Lajos, europai parlamenti kepviselo, Daniel Daianu volt penzugyminiszter, europai parlamenti kepviselo, Kornai Janos kozgazdasz es Kadar Bela, a Magyar Tudomanyos Akademia (MTA) tagja a gazdasagi valsag elottunk allo szakaszairol, a varhato melypontokrol es az azokon valo minel konnyebb tuljutasi lehetosegekrol tajekoztatjak az eloadasok resztvevoit. Mindemellett szakmai eszmecseret tartanak a valsag kialakulasanak mechanizmusarol, a valsagkezelesi modellekrol, illetve a gazdasagi valsag es tarsadalom kapcsolatarol is. Jelentkezes itt.

A Romaniai Magyar Kozgazdasz Tarsasagnak evrol evre az egyik legjelentosebb szakmai rendezvenye a kozgazdasz vandorgyules, ahol immar hagyomanyszeruen a legaktualisabb gazdasagi temakrol komoly tapasztalattal rendelkezo szakemberek tartanak eloadast. Az esemeny mindemellett lehetoseget teremt arra, hogy az azonos foglalkozasu szakembereket, az orszag hatarokon belul es kivul is kozelebb hozza egymashoz, valamint hozzajarul a szakmai anyanyelv apolasahoz is.

Jubileumi rendezvenynek is nevezhetnek a Szatmarnemeti vandorgyulest, hiszen varosunkban eloszor es utoljara eppen tiz evvel ezelott szerveztek hasonlo szakmai eszmecseret. Ahogyan azt Dombi Enikotol, az R.M.K.T szatmarnemeti elnoketol megtudtuk, akkor nagyon nagy erdeklodes mutatkozott a helyi cegek reszerol, eppen ezert most tiz ev tavlataban is hasonlo reszvetelre szamitanak, plane, hogy a tema most valoban idoszeru, hiszen valamilyen formaban mindenkit erint a penzugyi valsag.

Bokros Lajos, Kornai Janos, Daniel Daianu

A XVIII. Kozgazdasz Vandorgyules programja:
A rendezveny megnyitojara oktober 9-en, penteken 16:30 orai kezdettel kerul sor az Astoria etteremben, ahol meghivott eloadokent jelen lesz Romania egykori penzugyminisztere, a jelenleg europai parlamenti kepviselo, Daniel Daianu is. Az elso plenaris eloadassorozat 18 orakor zarul, ezt kovetoen a vendegek igeny szerint tobb szorakoztato program kozul valogathatnak: ir zenet hallgathatnak a Back Door Pubban, salsa oran vehetnek reszt a Loga Dance Schoolnal, borozgathatnak a Tavernaban, vagy kellemes varosnezo setara is indulhatnak.

Oktober 10-en, szombaton a reggeli utan 9 orakor kezdodik a Szakszervezetek Muvelodesi Hazaban a plenaris eloadasok sora, ahol Bokros Lajos, europai parlamenti kepviselo, illetve Kadar Bela a Magyar Tudomanyos Akademia (MTA) tagja is feszegetni fogja a globalis penzugyi helyzet varhato mutatoit.

A plenaris eloadasok ket orakor fejezodnek be, majd 16 oratol szekcioulesre gyulnek ossze a resztvevok. Harom helyszinen – a Babes-Bolyai Tudomanyegyetem nagytermeben, a Szakszervezetek Muvelodesi Hazaban, a Szatmar Megyei Tanacs gyulestermeben – harom temakort jarnak korbe az eloadok. Szo esik majd a valsag kialakulasanak mechanizmusarol, a valsagkezelesi modellekrol, illetve a gazdasagi valsag es tarsadalom kapcsolatarol is. A szombati programok zarasakent az egyik Batizi uti etteremben diszvacsorat tartanak, ahol ujabb lehetoseg nyilik a szakmai kapcsolatok elmelyitesere.

Oktober 11-en, vasarnap az R.M.K.T kozgyulesevel zarul a XVIII. Kozgazdasz Vandorgyules.
Akik erdeklodnek a kozgazdasz vandorgyules irant egeszen szeptember 30-ig jelezhetik reszveteli szandekukat az RMKT helyi szervezetenel, a 0722-888839-es, illetve a 0361-407 800-as telefonszamok egyiken. A szukseges jelentkezesi lap a www.rmkt.ro oldalon is kitoltheto.
Az esemenyt tamogato vallalatok: Autonet, Radical, Hamorsoft, Technosam.


Van kiut a valsagbol! (szatmar.ro)

X