27 Octombrie 2013 (frissujsag.ro)


Telthazas szuletesnapi gala 


Rumba, salsa, jive, tango, rock and roll, jo zene, vastaps es kivalo tancosok. Nagyjabol igy lehetne jellemezni a hetvegi Loga Dance School-galat. A tancosokban tenyleg ott van a ritmus.

Szombaton hatodik szuletesnapjat unnepelte a szatmarnemeti Loga Dance School tanciskola. A mar hagyomanyossa valt galanak ezuttal —az elmult evektol elteroen — a Szakszervezetek Muvelodesi Haza adott otthont. Bartos Erzsebet es Adrian Pop musorvezetok egy nagy bejelentessel inditottak a szuletesnapi galat: iden a teve is eloben kozvetitette az esemenyt.

A tevenezok nem, de a nezoteren helyet foglalo emberek igenis jol erezhettek a muvelodesi hazban levo huvos, hideg levegot. Ez azonban csak az elejen volt igy.

Loga Dance School tancosainak mar a nyitotanccal sikerult felforrositaniuk a hangulatot. Az iskola felnott tancosai egy angol es becsi keringobol, illetve egy tangobol allo csokorral koszontottek a szuletesnapi gala resztvevoit.

Ezt kovetoen Loga Hajnalka es Vekony Viktor standard tanccal kapraztatta el a nagyerdemut.

Loga Dance School tanciskola oktatoi ,magyarorszagi bajnokok es B-kategorias tancosok 10 tancban is. Rengeteg hazai es kulfoldi versenyen is megfordultak mar. Hajnalka — aki nem mellesleg a Loga Dance School vezetojenek, Loga Lorantnak a huga — a budapesti tancakademia utolso eves hallgatoja.

Hamarosan mesteri fokozatot szerez majd a versenytancokban, a kovetkezo lepes pedig a doktoratusi cim megszerzese lesz. Hajni napi 16 orat dolgozik azert, hogy minel magasabb szintre emelje a tanctudasat. Testvere pedig nyugodt szivvel bizna ra a tanciskolat, mert meggyozodese, hogy a suli a legjobb kezekbe kerulne, s Hajni kepes lenne tovabbfejleszteni azt.

Vekony Viktor ket eve tagja a tanciskolanak. Magyarorszagi szarmazasa ellenere az elmult honapok alatt szinte tokeletesre fejlesztette a roman nyelvtudasat, ezen kivul tovabbi negy idegen nyelven is beszel. Egyutt vettek reszt a tavalyi „Romania tancol” elnevezesu tehetsegkutato versenyen, ahol az elodontoig jutottak. A szuletesnapi galan termeszetesen a tevemusorban eloadott tancot is bemutattak a szatmari kozonsegnek.

Ezen kivul csacscsaban es paso dobleban is remekelt a paros. A gyerekcsoport az idei galan is bemutatkozott. A legkisebb tancos ebben a kategoriaban mindossze hat eves volt.

A gyerekek kozel hat honapja tanulnak a Loga Dance School tanciskolaban. Nem hianyozhatott a haladok csoportja sem. Megkozelitoleg hat-het honapja tancolnak a kategoria resztvevoi.

Mindenkinek van civil foglalkozasa, majd a munkaido lejartaval felveszik a tancos ruhat, s reszt vesznek a Loga Dance School tancorain. A gala vegen felvonultak a tanciskola oktatoi. Loga Hajnalka es Vekony Viktor mellett tancot tanit meg Loga Lorant, a suli megalmodoja, megalkotoja es vezetoje, Vlad Şuta, a tanciskola uj salsa oktatoja, aki az orszag legjobb tanaraitol tanult, s akit a tanitvanyai azonnal a szivukbe zartak, illetve Lucian Pantiş, B-kategorias tancos, aki negy eves kora ota foglalkozik a tanccal, s ket eve oktat.

Az idei galan sem hianyozhatott Loga Lorant koszonto beszede. A tanciskola vezetoje elmondta, iden sikerult levedetniuk a Loga Dance School nevet az Allami Talalmanyi es Vedjegyhivatalnal (OSIM), igy ezzel a nevvel senki nem nyithat az orszagban tanciskolat. Az iskola menedzsere hozzatette, tavaly 35-en leptek fel a szulinapi partin, ez a szam iden megduplazodott, s csak szatmariak vettek reszt a galan.

Emlitest tett egy ujabb karitativ akciorol, amivel a tanciskola segiteni probal majd egy ujabb raszorulon. Ezuttal egy csaladrol van szo, amelyik kenytelen egy tombhazlakas pincejeben elni. A szulok s negyeves kislanyuk hosszu evek ota varnak arra, hogy vegre normalis korulmenyek kozott eljenek, am a varos vezetosege nem biztositott nekik szocialis lakast.

Loga Dance School tanciskola segiteni szeretne a csaladnak, s arra kerik a lakossagot, ha tudnak olyan garzonlakasrol, ami elfogadhato aron kiado lenne, jelezzek azt a tanciskola Facebook oldalan, ahol Loga Lorant telefonszama is megtalalhato. A jotekonysagi galan befolyt penzosszegbol pedig az alberletet fedeznek. A tanciskola vezetoje azt szeretne, ha a csalad az idei karacsonyt emberi korulmenyek kozott tudna unnepelni.
Botos Istvan


Telthazas szuletesnapi gala (frissujsag.ro)

X