28 Octombrie 2013 (Friss Ujsag)


Telt hazas szuletesnapi gala


Rumba, salsa, jive, tango, rock and roll, jo zene, vastaps es remek tancosok – roviden igy lehetne jellemzni a hetvegi Loga Dance School-galat. A tancosoknak a ritmus tenyleg a verukben van.

Szombaton hatodik szuletesnapjat unnepelte a szatmarnemeti Loga Dance School tanciskola. A mar hagyomanyossa valt galanak ezuttal – az elmult evektol elteroen – a Szakszervezetek Muvelodesi haza adott otthont. Bartos Erzsebet es Adrian Pop musorvezetok a gala elejen bejelentettek, hogyiden a teve is eloben kozvetiti az esemenyt.

A nezoteren helyetfoglalok kenyelemerzetet az elso percekben mindenkepen zavarta a terem alacsony homerseklete, ez azonban csak az elejen volt igy: a Loga Dance School tancosainak mar a nyitotanccal sikerult felforrositaniuk a hangulatot. Az iskola felnott tancosai egy angol es becsi keringo, illetve egy tangobol allo csokorral koszontottek a szuletesnapi gala resztvevoit. Ezt kovetoenLoga Hajnalka es Vekony Viktor standard tanccal kapraztatta el a nagyerdemut.

Loga Dance School tanciskola oktatoi magyaroszagibajnokok es B-kategorias tancosok 10 tancban is. Rengeten hazai es kulfoldi versenyen is fordultak mar. Hajnalka – aki nem mellesleg a Loga Dance School vezetojenek, Loga Lorantnak a huga – a budapesti tancakademia utolsoeves hallgatoja. Hamarosan mesteri fokozatot szerez majd a versenytancokban, a kovetkezo lepes pedig a doktoratusi cim megszerezese less.

Hajni napi 16 orat dolgozik azert, hogy minel magasabb szintre emelje a tanctudasat. Testvere pedig nyugodt szivvel bizna ra a tanciskola, mert meggyozodese, hogy a suli a legjobb kezekbe kerulne, s Hajni kepes lenne tovabbfejleszteni azt. Vekony Viktor ket eve tagja a tanciskolanak. Magyarorszagy sarmazasa ellenere az elmult honapok allat szinte tokeletesre fejlesztette a roman nyelvtudasat, ezenkivul tovabbi negy idegen nyelven isn beszelt.

Egyutt vettek reszt a tavalyi “Romania tancol” elnevezesu tehetsegkutato verseny, ahol az elodontoig jutottak. A szuletesnapi galan termeszetesen a tevemusorban eloadott tancot is bemutattak a szatmari kozonsegnek. Ezen kivul csacsacsaban es paso dobleban is remekelt a paros.

A gyerekek csoport az idei galan is bemutatkozott. A legkisebb tancos ebben a kategoriaban mindossze hateves volt. A gyerekek kozel hat honapja tanulnak a Loga Dance School tanciskolaban. Nem hianyozhatott a haladok csoportja sem. Megkozelitoleg hat-het honapja tancolnak a kategoria resztvevoi. Mindenkinek van civil foglalkozasa, majd a munkaido lejartval felveszika tancruhat, s reszt vesznek a Loga Dance School tancorain.

A gala vegen felvonultak a tanciskola oktatoi. Loga Hajnalka es Vekony Viktor mellet tancot tanit meg Loga Lorant, a suli megalmodoja, megalkotoja es vezetoje, Vlad Suta , a tanciskola uj salsaoktatoja, aki az orszag legjobb tanaraiktol tanult, s akit a tanitvanayai azonnal a szivukbe zartak, illetve Lucian Pantis B-kategorias tancos, aki negyeves kora ota foglalozik a tanccal, s ket eve oktat. Az idei galan sem hianyozhatott Loga Lorant koszontobeszede.

A tanciskola vezetoje elmondta, iden sikerult levedetniuk a Loga Dance School nevet az Allami Talamnayi es Vedjegyhivatalnal (OSIM), igy ezzel a nevvel senki nem nyithat az orszagban tanciskolat. Az iskola menedzsere hozzaterte, tavaly 35-en leptek fel a szulinapi partin, ez a szam iden megduplazodott, s csak szatmariak vettek reszt a galan. Emlitest tett egy ujabb karitativ akciorol, amivel a tanciskola segiteni probal majd egy ujabb raszorulon.

Ezuttal egy csaladrol van szo, amelyik kenytelen egy tombhazlakas pincejeben elni. A szulok s negy eves kislanyuk hosszu evek ota varnak arra, hogy verge normalis korulmenyek kozott eljenek, am a varos vezetosege nem biztositt nekik szocialis lakast.

Loga Dance School tanciskola segiteni szeretne a csaladnak, s arra kerik a lakossagot, ha tudnak olyan garzonlakasrol, ami elfogadhato aron kiaso lanna, jelezzek azt a tanciskola Facebook-oldalan, ahol Loga Lorant telefonszama is megtalahato. A jotekonjysagi galan befolyt penzosszegbol az alberletet fedeznek a csalad szamara. A tanciskola vezetoje azt szeretne, ha a csalad az idei karacsonyt emberi korulmenyek kozott tudna unnepelni.


Telt hazas szuletesnapi gala (Friss Ujsag)

X