5 Mai 2010 (szatmar.ro)


Tanulj Zouk-ot a Loga Dance Schoolban!


Sok varazslatos tancstilussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban.

Ha tul kozel engeded magadhoz a tancot, akkor az egy eletre elvarazsol, ha pedig nem mersz belevagni, megfosztod magad egy fantasztikus erzestol.
Ez a kellemes elmeny az eleted resze lehet, ha belekostolsz a tanc vilagaba a Loga Dance School segitsegevel.

Letezik egy hely, ahol az lehetsz, amire mar korabban is vagytal, es ahol nem szamit az, hogy ki vagy es honnan jottel, mert csak a zene es a tanc a fontos.
A Loga Dance Schoolban uj baratokat is szerezhetsz, hiszen egy varazslatos erzes kot ossze a tobbi tancolni vagyoval.

 

Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz tancolni?

… egy varazslatos erzessel, ami megtanit igazan elni es mindennek orulni,
… egy eszkozzel, ami altal megmutathatod, hogy ki is vagy igazabol,
… egy „tarssal”, aki szorakoztat, es akivel jol erezheted magad.
Amikor tancolsz a szived es a lelked felszabadul, a tanc lehet a boldogsag forrasa es vagyaid kifejezese, ami altal kimutathatod sajat ened.


A zouk a merenguehez hasonloan egyszeru

A Zouk egy gaboni eredetu, afro-latin zenei stilus, es egy tanc is egyben. A zene es a tanc Guadeloupe, Martinique, Haiti, St. Lucia es Dominika orszagokbol szarmazik, es fokent a karibiak tancoltak Guadalupe es Martinigue szigeten.

A tanc a merenguehez hasonloan egyszeru volt, a zene utemere torteno testsuly athelyezessel tancoltak, ket fo utem megkulonboztetesevel. Viszont idovel kialakult a zouk egy bonyolultabb formaja, a brazil zouk, amelyben a tancosok harom fo utemre lepnek, igy egeszen mas dinamikat adva mozgasuknak. A brazil zouk, lambada zouk neven lett ismertebb, mivel a karibi zoukkal ellentetben ez a lambada stilusara epul. A gyengedebb zouk tancot, Zouk love-nak is nevezik. A tanc, hasonlit egy lassu lambadahoz, mely rendkivul nepszeru lett Braziliaban, Hollandiaban, Spanyolorszagban es Angliaban is.

A zouk szo elsodleges jelentese „part”,  de a kifejezes francia, angol es afrikai hatasok miatt utal fesztivalra, unnepsegre is. A tanc legjellegzetesebb eleme  az ugynevezett „cambre” – melynel a no fejet hatrahajtva neha egeszen melyen hatradol, illetve szinten egyediek a forgasok, fejkorzesek.  A zouk az 1980-as evek vegere  fejlodott ki a  Kassav zenekarnak koszonhetoen. A Kassav tagjai mas zouk egyuttesekben is  aktiv zeneltek,  es vilagszerte terjesztettek a kedvelt zenet es tancstilust.

A Loga Dance School majus 21-tol inditja az uj formaban megszervezett Salsa oktatast, amelyre beiratkozhatnak majus 6-ig,  16 es 21 ora kozott, a Martirilor Deportati 30-as szam alatt talalhato tancteremben (a regi nyomda epuleteben).

Tobb informacioert erdeklodni lehet a Loga Dance School honlapjan, vagy a 0722 53 83 17-es telefonszamon.


Tanulj Zouk-ot a Loga Dance Schoolban! (szatmar.ro)

X