26 Martie 2010 (szatmar.ro)


Tanulj tangot a Loga Dance Schoolban!


Sok varazslatos tancstilussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban. Ha tul kozel engeded magadhoz a tancot, akkor az egy eletre elvarazsol, ha pedig nem mersz belevagni, megfosztod magad egy fantasztikus erzestol.
Ez a kellemes elmeny az eleted resze lehet, ha belekostolsz a tanc vilagaba a Loga Dance School segitsegevel.

Letezik egy hely, ahol az lehetsz, amire mar korabban is vagytal, es ahol nem szamit az, hogy ki vagy es honnan jottel, mert csak a zene es a tanc a fontos.
A Loga Dance Schoolban uj baratokat is szerezhetsz, hiszen egy varazslatos erzes kot ossze a tobbi tancolni vagyoval. Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz tancolni?

… egy varazslatos erzessel, ami megtanit igazan elni es mindennek orulni,
… egy eszkozzel, ami altal megmutathatod, hogy ki is vagy igazabol,
… egy „tarssal”, aki szorakoztat, es akivel jol erezheted magad.
Amikor tancolsz a szived es a lelked felszabadul, a tanc lehet a boldogsag forrasa es vagyaid kifejezese, ami altal kimutathatod sajat ened.

Az az elokelo kornyezet amelyben a tangot ma tancoljak, nagyon messze van azoknak a helyeknek a hangulatatol, ahol ez a tanc letrejott. A 19. szazad vegen az argentin fovaros szorakozohelyeiben alakult ki a tango. Nagy resze azoknak, akik ott laktak, bevandorlo volt, es fajdalmaikat, szenvedelyuket es oromuket ebben az egyszeru zeneben. A tanc is ilyen volt: egyszeru es szinte monoton.

Eleinte Buenos Aires utcain es bordelyhazaiban tancoltak. A prostitualtak es klienseik kozott fennallo nyelvi korlatok miatt alakult ki ez a tanc ugy, mint egy non-verbalis kommunikacio. A 20. szazad elejen az europaiakat is csabitotta a tanc varazsa, igy jutott el tobbek kozott Franciaorszagba, de nem volt egybol tul nagy sikere. A tancot kulonlegessege es egzotikussaga miatt nem fogadta el egybol a magas rangu europia tarsadalom.

A Mistinquet music-hall hires francia enekese vezette be a tangot a magas rangu parizsi korokbe, minek kovetkezteben a tanc oriasi valtozasokon megy keresztul. A balszalonok, az elegans ruhak es a tehetseges zeneszek segitsegevel a tangobol egy nagyon nepszeru tanc alakul ki az Europaban es Amerikaban, fokent Parizsban, New Yorkban es Londonban orvendett nagy sikernek. A sors ironiajakent a parizsi tancszalonokbol a tango, mint tarsasagi tanc Argentinaba ter vissza.

Ez a tanc a negyvenes evekben eri el aranykorat, meghoditva az egesz vilagot.

A Loga Dance School aprilis 6-an inditja az uj formaban megszervezett tanfolyamokat, amelyekre marcius 1 es 30-ka kozott lehet jelentkezni 16 oratol 21-ig, a Martirilor Deportati 30-as szam alatt talalhato tancteremben. ( a regi nyomda  helysegeben).

Tobb informacioert erdeklodni lehet a Loga Dance School honlapjan, vagy a 0722 53 83 17-es telefonszamon.

Az uj Salsa oktatas majus 7-tol kezdodik, a beiratkozas szinten 16 oratol 21 oraig lehetseges a mar fent emlitett helyen.


Tanulj tangot a Loga Dance Schoolban! (szatmar.ro)

X