28 Ianuarie 2013 (Friss Ujsag)


Szukseguk van a mosolyra 


Zsufolasig megtelt a Szent Laszlo Kozossegi Haz a nagykarolyi Down Alapitvany altal rendezett jotekonysagi bal alkalmaval. A szervezok rengeteg meglepetessel keszultek a mulatsagra.

Az Elmeleti Liceum zenekara kozosen enekelt az ertelmi serultekkel

Kozel 300 helyi es kornyekbeli lakos jelent meg pentek este a nagykarolyi Down Alapitvany altal immar kilencedik alkalommal megrendezett jotekonysagi balon. A resztvevoket jo hangulat es szamos erdekesseg fogadta a Szent Laszlo Kozossegi Hazban, melynek disztermenek szinpadan tobb mint 500 ajandekcsomag vart kisorsolasra.

A tombolacsomagok javareszt az alapitvany altal mukodtetett Munkaterapias Foglalkoztatasi Kozpont Down-szindromas, illetve fogyatekkal elo fiatalok es felnottek altal keszitett kezmuves alkotasokat tartalmaztak, ezen belul szoveseket, gyongyfuzeseket, horgolasokat es egyeb kezzel keszitett targyakat.

Az este het orakor kezdodo balt Hargitay Erzsebet, az alapitvany elnoke nyitotta meg. Koszontobeszedeben roviden beszamolt az alapitvany 15 eves multjarol, tovabba kihangsulyozta, hogy a kozpontban foglalkoztatott ertelmileg serulteknek szukseguk van a mosolyra, a jokedvre, latniuk kell, hogy ok is szerves reszei a tarsadalomnak. Diana Lupşică-Negrean roman nyelven tolmacsolta az elnok beszedet.

Jelkepes aron lehetett tombolat vasarolni
A koszontoket kovetoen a kaplonyi Retro Mania zenekar foglalta el a szinpadot. Mancz Imre es egyuttese minosegi muzsikaval csaltak a tancparkettre a resztvevoket.

Ekozben a jelenlevok a kozossegi haz kiallitotermebe is bemehettek, ahol svedasztalos fogadasban volt reszuk, tovabba megtekinthettek az alapitvany mindennapjaibol osszeallitott fenykepkiallitast.
A diszteremben kozben megkezdodott a meglepetesmusor, amelyet az Elmeleti Liceum negy diakjabol (Altfater Andrea, Gacso Sindy, Putovits Abel, Beiland Arnold) allo zenekar nyitott meg. Az egyuttes utolso dalat — mintegy a bal egyik fenypontjakent — kozosen enekeltek az alapitvany fiataljaival. Ezt kovetoen Remenyik Sandor Akarom cimu verset Enyedi Balint es Takacs Daniel szavaltak el, majd a Nagykarolyi Muvelodesi Kozpont tanccsoportja egy latvanyos reneszansz tancot mutatott be.

A nagykarolyi Lead & Follow Egyesulet es a szatmarnemeti Loga Dance School tancosai ezutan standard, latin es egyeb tancokkal leptek kozonseg ele.

Az est hosei, roluk szolt a rendezveny
A tombolasorsolast az ajandekok nagy szamara valo tekintettel ketszeri nekifutasbol sikerult lebonyolitani. A tobb mint 500 meglepetescsomag mellett a fodijat is kisorsoltak, amely egy kirandulas a borsabanyai Medve Panzioban a Bakk-Menyhart hazaspar jovoltabol. Ugyanitt megemlithetjuk, hogy az idei balon is jelen volt Lendvai Zoltan nagykarolyi festomuvesz, aki ez alkalommal is egy gyonyoru festmennyel ajandekozta meg az alapitvanyt.

A tombolasorsolast kovetoen folytatodott a hangulatos bal, a resztvevok nagy tobbsege egyebkent hajnali otig mulatott a helyszinen. A peldatlan nepszerusegnek orvendo rendezveny soran osszegyult penzadomanybol Hargitay Erzsebet tajekoztatasa szerint a Munkaterapias Foglalkoztato

Kozpont tovabbi fejleszteseit fogjak kipotolni.
Ifj. Deak Endre


Szukseguk van a mosolyra (Friss Ujsag)

X