9 Aprilie 2013 (szatmar.ro)


Szatmari tancospar a Romania Danseaza elodontojeben


Loga Hajnalka es Vekony Viktor is keszul a Romania Danseaza kovetkezo fordulojara, amelybe osszesen 36 tancospar jutott tovabb az egesz orszagbol. Arrol, hogy hogyan kerultek be es mikent jutottak tovabb az elodontokbe, Loga Hajnalkat kerdeztuk.
Tobb alkalommal is tajekoztattuk olvasoinkat arrol, hogy a Szatmarnemeti Loga Dance School oktatoi es tancosai kivalo eredmenyekkel ternek haza a kulonfele orszagos es nemzetkozi tancversenyekrol.

A tanciskola ket oktatoja, Loga Hajnalka es Vekony Viktor legutobb a Kelet-Magyarorszag Teruleti Bajnoksag tancversenyen bizonyitottak: felnott B kategoriaban standard tancoknal elso helyezest ert el a paros, igy boldogan allhattak fel a dobogo legtetejere.

Kozben a paros jelentkezett a Romania Danseaza elnevezesu Tancos teve-vetelkedore, amelynek elovalogatoja Kolozsvaron kerul megrendezesre januar vegen.

Az elovalogato utan telefonon ertesitettek a szatmari tancospart arrol, hogy tovabbjutott a bukaresti meghallgatasra, amely mar zsuri elott zajlott.
„A bukaresti meghallgatason egy tango es quickstep osszeallitast mutattunk be.

A bemutatonk idotartama meg volt hatarozva: ket es fel percnel nem lehetett hosszabb. Marcius 18-an ertesitettek telefonon, hogy elnyertuk a harom aranycsillagot es tovabbjutottunk az elodontobe, amelynek felvetelere aprilis vegen kerul sor, szinten Bukarestben” – mondta el Hajnalka a Szatmar.ro-nak.

A szatmari versenytancos azt nem arulta el, hogy milyen tancokkal keszulnek az elodontore, de annyit megtudtunk, hogy ez a bemutato 2 perc lehet es, hogy rajtuk kivul meg 35 kivalo tancos mutatja be tehetseget. 

Hajnalka es Viktor mar szamtalanszor bizonyitott egyutt kulonbozo versenyeken es remelik, hogy az orszagos verseny elodontojen sikerul ismet jol teljesiteniuk.
„Amellett, hogy naponta tancorakat tartunk es a budapesti tanciskolakon folytatjuk tanulmanyainkat, komolyan keszulunk az aprilis vegi megmerettetesre.

Tobb orat gyakorolunk es jelen pillanatban most csak erre az egy versenyre osszpontositunk mindketten” – magyarazta a tancoktato.

Loga Hajnalka egyebkent a Budapesti Tancmuveszeti Foiskola 2 eves hallgatoja es lassan harom eve annak, hogy a tancoktatasba kezdett. A nyiregyhazi szuletesu Vekony Viktor immar 11 eve tancol, szamos verseny dijazottja es 2011 szeptemberetol boviti a szatmari tanciskola versenytancosainak es oktatoinak csapatat.


Szatmari tancospar a Romania Danseaza elodontojeben (szatmar.ro)

X