4 Martie 2014 (gazetanord-vest.ro)


Sute de elevi preveniti impotriva abuzurilor sexuale


Campania de prevenire a abuzurilor sexuale, lansata la data de 17 ianuarie, este in plina desfasurare in aceste zile. Astfel, in cursul zilei de sambata, a avut loc o activitate de prevenire cu elevii de gimnaziu, in cadrul Programului Educational Loga Dance School, program aflat la a 24-a editie. De aceasta data tema adusa in discutie, abuzurile sexuale, a fost una sensibila, dar bine primita de publicul foarte tanar al acestui program.

Cei 300 de elevi care au umplut si de aceasta data sala de dans, veniti sa se distreze, dar si sa sa se informeze, au aflat de la reprezentanta Politiei, inspectorul Felicia Hrihorisan, despre motivul care a stat la baza initierii campaniei, pornita in urma tragicului eveniment al carui victima a fost Dragos Vivien, in varsta de 10 ani, prezentand, totodata, factorii care au favorizat producerea abuzului respectiv, urmat de uciderea fetitei.

In continuarea discutiilor pornite de la acest caz concret, Andreea Demeter, una dintre initiatoarele proiectului “Mijloace de informare si prevenire a abuzurilor sexuale cu minori”, le-a prezentat copiilor un material din care au aflat o serie de informatii interesante: cine sunt considerati a fi minorii, ce sunt abuzurile sexuale, care sunt minorii expusi riscurilor de a fi abuzati, ce trebuie sa faca daca au suferit un abuz sexual ori cunosc persoane aflate in aceasta situatie.

Au fost prezentate si spoturile campaniei, copiii fiind invitati, totodata, sa viziteze pagina oficiala de Facebook a campaniei, Stop Pedofiliei in Satu Mare, unde pot afla mai multe informatii despre acest subiect, dar pot adresa si intrebari echipei de campanie, formata din initiatoarele de proiect, dar si din reprezentanti ai unor institutii publice.

Copiii au aplaudat, la propriu, aceasta initiativa, dovedind receptivitate ridicata fata de subiectul abordat. In finalul intalnirii elevii au putut lasa mesaje scrise organizatorilor intalnirii si au avut posibilitatea de a transmite informatii pe aceasta tema si parintilor sau altor copii, prin fluturasii distribuiti tuturor participantilor.

Un alt subiect abordat in cadrul serii de catre reprezentanta Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog, inspectorul Pusa Beatrix Campan, a fost legat de consumul de droguri, in speta de canabis si riscurile asociate acestui consum.
 Pavel Prodaniuc


Sute de elevi preveniti impotriva abuzurilor sexuale (gazetanord-vest.ro)

X