12 Iunie 2015 (frissujsag.ro)


Sikeres akcio Hannacska gyogyulasaert 


A Szatmari Friss Ujsag mediatamogatasaval kerult sor junius 10-en egy jotekonysagi estre, melyet a haromeves siket kislany, Hudak Hanna megsegitesere szerveztek a G. M. Zamfirescu Muvelodesi Hazban.

Az est folyaman ujra bebizonyosodott, hogy nem halt ki az empatia az emberek szivebol.

Jo volt ott lenni

A Segitsunk Hannanak megtorni a csendet! nevu karitativ esemenyen Bartos Erzsebet magyarul es Raluca Jofi roman nyelven ismertette a kezdemenyezes celjat, illetve a kozel ketoras programot.

Mint elmondtak, azert, hogy Hanna teljes eletet tudjon elni, hogy megtanuljon beszelni es normal iskolaba jarhasson, surgosen hallokeszulekre van szuksege.

Szegeden lehetoseg van implantatum beultetesere, melyek darabja 50 000 euroba kerul, viszont csak egy keszulek beszerzesi koltsegeit teriti meg a biztosito. Azert fordultak a szulok a nyilvanossagon keresztul a segito szandeku emberekhez, hogy a szukseges osszeget minel elobb sikeruljon osszegyujteni.

Koszonet mindenkinek

A fellepok soraban a szatmarnemeti Dr. Vasile Lucaciu Altalanos Iskola diakja, Ary David szavalt, az Aurel Popp Zene– es Kepzomuveszeti Liceum kepviseleteben Reman Dorottya Sara nepdalokat enekelt, Kecz Timea pedig szinten szavalt. A podiumon a Loga Dance School neveltjei is szerepeltek, majd az Aurel Popp Zene– es Kepzomuveszeti Liceum tanuloja, Propszt Karola nehany perces zongoraprodukciojat hallgathattak meg az erdeklodok.

A szines musorbol a folk sem maradhatott ki: Morar Loredana es Gheorgiu Roxana enekelt a kozonsegnek, majd az UCCSE rockzenekar — Kepiro Gyula, Czol Laszlo, Fagyea Sopronyi Laszlo — kovetkezett, s Cserey Csaba eloadasat is megtapsolhatta a publikum. A programot a Black River Blues Band — Vekony Jozsef, Erdei Istvan, Jakab Istvan, Ovidiu Busuioc, Antal Istvan —, a nagykarolyi Ceatară nepzenei egyuttes es a Royal Team — Kerner Tibor, Kofity Henrik es Boda Bianka — eloadasa zarta.

Az esemeny vegeztevel a bemondok megkoszontek az eloadoknak, a szponzoroknak, es a lelkes kozonsegnek a jelenletet es 6 ezer lej erteku adomanyt. Ezt a nagymamanak, Hudak Ildikonak adtak at a szervezok, jokivansagaik kisereteben.


Sikeres akcio Hannacska gyogyulasaert (frissujsag.ro)

X