20 Martie 2016 (portalsm.ro)


Satmarenii au donat din inima pentru salvarea lui Dragos. Cati bani au adunat parintii acestuia pentru operatie


Parintii lui Dragos, micutul de numai 8 luni care sufera de o boala cumplita si caruia este nevoie sa i se faca o interventie chirurgicala complicata si costisitoare in strainatate, au facut azi public, pe un site de socializare, suma adunata pana in prezent prin diferitele campanii caritabile.

Potrivit mamei copilului, Raluca Sabou, pana in prezent s-a ajuns la jumatatea sumei necesare pentru interventia chirurgicala. Cu alte cuvinte, pana acum s-au adunat circa 20.200 de euro din cei 40.000 de euro necesari pentru operatia care-i va salva viata lui Dragos.

Astfel, din diferite donatii a fost adunata suma de 41.000 de lei si 3.700 de euro. In contul familiei s-au adunat 8.000 de lei. De asemenea, mai sunt inca 12.000 de lei de la Fundatia Hans Lindner, in timp ce o alta fundatie, ”Salveaza o inima”, a donat petru inima lui Dragos suma de 3.000 de euro. La un calcul aproximativ, se ajunge la 20.200 de euro.

Campania pentru strangerea sumei necesare nu se opreste aici.

”Mii de multumiri tuturor. Haideti sa nu ne oprim, putem ajuta in continuare. Nu uitati ca interventia chirurgicala este doar varful aisbergului. Vor urma o multime de cheltuieli cu tratamente, transport, ingrijire si tot ceea ce mai este nevoie ca micutul sa fie in afara oricarui pericol si sa aiba parte de o viata normala! Trebuie sa continuam”, se arata intr-un mesaj mobilizator postat de o satmareanca pe Facebook.

Nici artistii satmareni nu au ramas insensibil la tragedia familiei Sabou. Astfel, la mobilizarea directorului Scolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, marti, la Filarmonica ”Dinu Lipatti” va avea loc un concert caritabil care va avea scop strangerea de fonduri pentru salvarea lui Dragos care se va intitula ”Din inima pentru inima lui Dragos”. Isi vor da concursul Trupa XXL, Petrica Muresan, Ghita Muntreanu, Formatia Clasic, Rares Juncan, Raluca Dumitru, Loga Dance School, Passion for Salsa, Black and White Angels si Passion Mom.

Nu vor fi vandute bilete pentru acest concert, insa la intrare va exista o urna in care fiecare satmarean va putea depune orice suma doreste pentru salvarea lui Dragos.

Demn de remarcat este si faptul ca patronul SC Unicarm Satu mare, Vasile Lucut, a declarat ca, dupa ce se vor incheia actiunile caritabile, va dona restul de bani necesari pentru operatia lui Dragos.

Micutul Dragos a fost diagnosticat cu o boala de inima, adica are o hemoragie interna severa. A suferit o interventie chirugicala la Targu Mures, insa mai are nevoie de inca una, care nu poate fi realizata in Romania decat in strainatate. Costurile unei astfel de operatii se ridica la 30-40 de mii de euro. Parintii micutului, Octavian si Raluca Sabou, au nevoie de ajutorul satmarenilor pentru a-l salva pe Dragos.

Cei care doresc sa ajute familia pusa la grea incercare pot face donatii, atat in lei, cat si in valuta, in conturile deschise pe numele mamei si al tatalui.

BANCA TRANSILVANIA:

RO09BTRL03101201N23121xx Sabou Raluca Mariana – cont in lei

RO62BTRLRONCRT0205814402 Sabou Octavian Petrut – cont in lei

RO81BTRL03104201N23121XX Swift:BTRL RO 22 SMA Sabou Raluca Mariana-cont in euro


Satmarenii au donat din inima pentru salvarea lui Dragos. Cati bani au adunat parintii acestuia pentru operatie (portalsm.ro)

X