11 August 2010 (Informatia Zilei)


Povesti de succes la Loga Dance School – Maria Illyes si fiul ei, Benjamin


11 August 2010

Povesti de succes la Loga Dance School

Maria Illyes si fiul ei, Benjamin, ne vorbesc despre cum au descoperit frumusetea dansului.

Va prezentam astazi povestea unei familii care a decis sa ne impartaseasca din experientele sale de pe ringul de dans. Este vorba despre Benjamin si Maria Illyes, care au decis impreuna sa-si imparta timpul liber intr-un mod placut pentru amandoi. Cu toate ca la inceput baiatul si-a dorit sa mearga la karate, mai apoi si-a dat seama ca nu i se potriveste. A renuntat iar acum este cat se poate de indragostit de dans.

Povestea lor a inceput in urma cu cativa ani cand Benjamin, de mic copil, si-a dorit sa practice un sport. Mama lui l-a inscris la un club de dans din oras, insa el a simtit ca isi doreste mai mult. Din momentul in care a aflat ca in oras s-a deschis un nou club de dans, a spus ca vrea sa incerce. Loga Dance School are un profesor foarte bun din Ungaria, si am hotarat, de comun acord, sa se inscrie la acest club”, spune Maria, mandrindu-se cu performantele fiului sau.

Spre surprinderea mamei, acest club de dans face inscrieri pentru toate grupele de varsta. „Am aflat ca din trei in trei luni se organizeaza cursuri noi pentru incepatori, insa nu se adreseaza doar copiilor, ca la alte cluburi de dans.” Astfel, ea reuseste sa fie aproape de copilul sau, avand ocazia de a-si petrece timpul in mod constructiv. S-a inscris in urma cu aproximativ un an si rezultatele nu au intarziat sa apara.

„Dintotdeauna mi-a placut acest sport, dar adevaratul dans, eleganta, pasii de dans, i-am descoperit in timpul frecventarii acestor cursuri. Pe sotul meu nu am reusit sa-l conving sa ma urmeze, el fiind pasionat de muzica, dar poate ca in viitor isi va indrepta putin atentia inspre dans”, ne povesteste Maria.

„Indemn parintii sa-si inscrie copii la dans! „

Benjamin si mama sa ne-au spus ca la clubul de dans sunt nevoiti sa renunte la grijiile de acasa deoarece atmosfera din sala de curs si modul de predare al profesorilor sunt de asa natura incat este imposibil sa fii cu gandul in alta parte. Maria, cu toate ca are varsta de 41 de ani, s-a integrat foarte bine in colectiv, marea majoritate a cursantilor fiind adolescenti. „As indemna parintii sa-si trimita copii la dans, deoarece foarte multi dintre ei au probleme de tinuta, dupa atata stat in banca sau in fata calculatorului”, mai adauga Maria. Ea este placut impresionata si de faptul ca, pe langa cursurile de dans, se poate bucura si de excursii, seminarii de dans, congrese si, nu in ultimul rand, iesiri organizate de colectivul clubului.

„Prin serile de dans organizate de club, acesti tineri au posibilitatea de a se distra intr-un mod placut, civilizat, fara fum de tigara, alcool sau droguri, iar acest lucru se reflecta si in comportamentul tinerilor.” Mama lui Benjamin a ales Loga Dance School tocmai pentru seriozitatea de care a dat dovada atat conducerea clubului, cat si profesorii sai. Baiatul sau este motivat sa fie silitor deoarece altfel risca sa nu mai urmeze cursurile de dans. Nu este decis sa renunte astfel ca are grija sa invete bine, povesteste Maria.

Familia Illyes este de parere ca trebuie sa profite la maxim de oportunitatea pe care o au. Ei considera ca sunt privilegiati prin sansa de a practica acest sport, deoarece dansul i-a ajutat sa-si gaseasca o preocupare pentru timpul liber, sa fie mai deschisi unul fata de celalalt, dar in acelasi timp sa se distreze. Beni si Maria ne-au marturisit ca vor practica in continuare acest sport, atata timp cat se poate, deoarece sunt genul de oameni care profita de fiecare sansa pe care le-o ofera viata.

In numarul viitor va vom prezenta poveste familiei Grigoriu, compusa din Laura, in varsta de 44 de ani, de profesie inginer, Romeo, un inginer in varsta de 46 de ani, si fiica lor, Raluca, in varsta de 15 ani.

 


Povesti de succes la Loga Dance School - Maria Illyes si fiul ei, Benjamin (Informatia Zilei)

X