1 Februarie 2018 (Informatia Zilei)


Peste 150 de elevi la prima discoteca antidrog din 2018


Ei au primit pliante cu informatii privind circulatia pietonilor, biciclistilor si a soferilor

Peste 150 de elevi au participat la primul eveniment din acest an tip discoteca antidrug dedicate elevilor de gimnaziu, care a avut loc sambata, 27 ianuarie, in cadrul unui program educational Loga Dance School.

Ca de obicei, alaturi de elevi au fost Inspectoratul de Politie Judetean Satu Mare si Centru de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog.

Tema intalnirii din aceasta luna a fost neglijenta in traffic, si a fost prezentata de subcomisar de politie Felicia Hrihorisan.

Daca preocuparile si ingrijorarile parintilor si ale cadrelor didactice in ceea ce priveste educatia preadolescentilor sunt altele la aceasta varsta, preocupari care fac referire la consumul de alcool sau droguri, fumatul, actele de violenta, abuzurile sexuale etc., realitatea ne arata ca, educatia rutiera nu este nicicand suficienta si nu ar trebui sa inceteze dupa clasele primare, ori chiar mai devreme.

Regulile de circulatie trebuiesc cunoscute, dar si constientizate in importanta lor, mai cu seama cele in acord cu varsta si calitatea de participanti la trafic a celor in cauza precum pieton, pasageri, biciclisti, dar fiind ca des intalnite sunt accidentele a caror cauza este trecerea prin locuri nepermise.

Celor prezenti le-au fost prezentate principiile de baza ale circulatiei pietonale si riscurile la care se supun cei care nu sunt atenti in trafic.

Obiceiurile care se regasesc frecvent in rutina adolescentilor si care le poate periclita viata sunt utilizarea telefonului mobil in timpul traversarii, neatentia sau ascultatul muzicii in casti, detalii care pot face diferenta in situatii de pericol.

Intalnirea a fost una interactiva, cei mai inspirati dintre elevii participant primind si mici premii pentru raspunsurile corecte.

Informatia teoretica a fost completata de proiectii video suggestive, care sa contribuie la fixarea celor invatate.

La finalul serii, elevii au primit pliante cu informatii utile privind circulatia prietonilor, biciclistilor si a soferilor, astfel incat, priin intermediul copiilor, sa fie informati si parintii sau fratii acestora.


Peste 150 de elevi la prima discoteca antidrog din 2018 (Informatia Zilei)

X