6 Iunie 2010 (satumareonline.ro)


Oldtimer & Youngtimer Show


Cam 40 de masini de epoca s-au adunat la sfarsitul saptamanii, in curtea conacului de la Dorolt, unde Clubul Oldtimer din Satu Mare a organizat prima intalnire a pasionatilor de autovehicule, Oldtimer & Youngtimer.

Proprietarii si-au adus bijuteriile pe patru roti din toate colturile tarii, dar si din Ungaria si Germania, fiind primul eveniment de acest gen organizat la Satu Mare.

Sambata, la orele amiezii, soferii au facut parada cu masinile lor prin centrul Satmarului, oprindu-se pentru o ora in fata Catedralei Romano-Catolice, pentru a le permite satmarenilor sa admire autovehiculele si sa se fotografieze langa acestea.

Proprietarii oldtimerelor au avut grija sa se prezinte si ei cu o imagine pitoreasca, costumandu-se in tinute potrivite masinilor pe care le conduceau: astfel, un satmarean stabilit demult la Budapesta, a imbracat o uniforma militara franceza si la fel i-a imbracat si pe cei doi copii ai sai, ca doar au venit intr-un jeep Renault.

La fel a procedat si un neamt, angajat la o baza militara Americana din Germania, acesta reusind sa puna mana pe un jeep care, potrivit spuselor sale, a fost si in desert in primul razboi din Golf, inainte de a fi inlocuit de Humvee-urile, care sunt “piece of shit”, dupa caracterizarea facuta de neamt.

O colectionara din Sibiu a venit imbracata in calugarita catolica, pentru a arata in Citroen-ul ei exact ca in filmele cu Louis de Funes. De altfel, imaginea marelui comic a aparut si pe usa unei dubite Citroen, folosita in anii ’60 de Jandarmeria Franceza.

Dupa parada din centrul orasului, participantii s-au retras la conacul din Dorolt, unde s-au infruptat din babgulyas-ul pregatit de gazde, dupa care au asistat la o parada de moda retro si un spectacol de dans, prezentat de Loga Dance School.


Oldtimer & Youngtimer Show (satumareonline.ro)

X