17 Mai 2012 (szatmar.ro)


Muzeumok Feher Ejszakaja iden is


A Muzeumok Vilagnapjan es a Muzeumok Ejszakajan Szatmar megyeben is unnepelnek a muzeumok majus 18-19. kozott. Szines programok, kiallitasok, koncertek, eloadasok varjak az erdeklodoket ket napon keresztul.
A Szatmar Megyei Muzeum altal szervezett ketnapos rendezveny Kaktuszkiallitassal nyilik majus 18-an, pentek reggel 9.00 oratol.

A Szatmari Aztekium Kaktuszgyujto Egyesulet altal szervezett kiallitason kulonleges kaktuszok es kaktuszfelek varjak az erdeklodoket a Megyei Muzeum foldszinti kiallitotermeben. Ugyanezen a napon, 13 oratol kerul megrendezesre az „I.C. Brateanu” Iskola szeminariuma „Aurel Popp francia idoszaka” cimmel.

Majus 19-en, szombaton a „Muzeumok feher ejszakaja” programjaira varjak az erdeklodoket a muzeum munkatarsai. A muzeum kepzomuveszeti reszlegen, a Vecsey-hazban 17 oratol „A XX. szazadi vendeghazak zeneje” cimmel nyilik kiallitas, ezt kovetoen, 20 oratol a Loga Dance School tancosai tartanak tancbemutatot ugyanitt. Szinten a Vecsey-haz ad otthont a Nagyvaradi „Regina Maria” Szinhaz tarsulatanak, amely 21.30-tol a „Biloxi Blues” cimu darabot adja elo.

A Megyei Muzeumban konnyuzenei koncertek varjak az erdeklodoket 19 oratol, valamint 17.00 – 01.00 kozott a muzeumok allando tarlata is megtekintheto. Szombaton a megszokott idoponttol elteroen latogathato a Tuzoltotorony is: a latogatok 17.00-23.00 ora kozott csodalhatjak meg varosunkat madartavlatbol. 

A megyekozponti muzeumok mellett a Tasnadi Varosi Muzeum, illetve a Karolyi-kastely is bekapcsolodott a nepszeru programba.

A tasnadi muzeum kepzomuveszeti kiallitassal, mig a nagykarolyi kastely neprajzi tarlatokkal fogadja az erdeklodoket szinten 17.00-01.00 kozott.
A „Muzeumok ejszakaja” kulturalis program 1999-ben indult francia pelda nyoman, melynek kulonlegessege, hogy az erdeklodok ingyen meglatogathatjak a programban resztvevo kiallitohelyeket, tarlatokat.


Muzeumok Feher Ejszakaja iden is (szatmar.ro)

X