17 Mai 2012 (informatia-zilei.ro)


Manifestari ce vor avea loc in „Noaptea muzeelor”


In fiecare an pe data de 18 mai este sarbatorita Ziua Internationala a muzeelor, iar cu aceasta ocazie Muzeul Judetean Satu Mare ii invita pe satmareni la mai multe manifestari care vor fi organizate in 18 si 19 mai.

Totul incepe vineri, de la ora 9 cand la Muzeul de Istorie de pe b-dul Vasile Lucaciu nr. 21 va fi putea fi vizitata expozitia de „Cactusi si plante suculente”, realizata cu Asociatia Aztekium Satu Mare. La Atelierul Memorial „Aurel Popp”, in aceeasi zi, se va desfasura seminarul „Perioada franceza a lui Aurel Popp”, de la ora 13. Seminarul este realizat in colaborare cu Grupul Scolar „I. C. Bratianu” Satu Mare.

Evenimentele dedicate Noptii Albe a muzeelor – 19 mai, vor fi mai numeroase.

De altfel, Muzeul de Arta organizeaza doua manifestari: „Expozitia Muzica de restaurant la mijlocul secolului XX”, incepand cu ora 17 si un program de dans de societate, organizat in colaborare cu Loga Dance School, incepand cu ora 20.

Muzeul de Arta va fi gazda Teatrului „Regina Maria” din Oradea, care va prezenta la ora 21:30 spectacolul „Biloxi blues”, in regia lui Ovidiu Caita. Elevi voluntari de la Colegiul National „Doamna Stanca” vor insoti vizitatorii imbracati in costume de epoca.

In 19 mai, la Muzeul de Istorie se vor desfasura doua evenimente: concert de muzica usoara sustinut de catre grupul Inedit de la ora 19 si recitalul grupului folk Emilian Onciu, de la ora 21.

Programul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor este cuprins intre orele 17:00 si 01:00, intrarea fiind libera. Turnul Pompierilor are un program special sambata, Satmarul va putea fi admirat intre orele 15 – 23.

Muzeul Orasenesc Tasnad, in Noaptea Muzeelor va gazdui o expozitie de arta plastica realizata de Vasile, Maria si Ioana Sabau. Vernisajul este programat de la ora 18 si programul special de vizitare este 17:00 si 01:00.

La fel si la Castelul Karolyi din Carei, expozitiile vor putea fi admirate cu prilejul Noptii Muzeelor intre orele 17:00 si 01:00.


Manifestari ce vor avea loc in „Noaptea muzeelor” (informatia-zilei.ro)

X