10 August 2010 (Adevarul)


Loga Hajnalka studiaza dansul in Budapesta


Loga Hajnalka studiaza dansul in Budapesta

Profil: Nascuta 7 iulie 1991, Satu Mare

Studii: Studenta la Academia de Dans, din Budapesta, Ungaria

Familie: necasatorita, are un frate

A intrat la celebra scoala de dans din capitala Ungariei in vara acestui an, dupa ce, de la sase ani practica acest sport. In paralele, s-a inscris la o scoala superioara de grafologie.

A inceput sa danseze la varsta de sase ani. “A fost un fel de Aventura pentru mine, deoarece nu am dansat in permanenta, ci cu pauze. Am reluat dansul in 2007, cand fratele meu Lorant a deschis o scoala Loga Dance School in oras. De atunci, ma antrenez de luni pana sambata.”, spune Hajni.

A sustinut doua examene

In urma cu un an, la sfarsitul clasei a XI-a, a inceput sa se gandeasca serios la viitorul ei si la posibilitatea unei cariere in domeniul care ii place cel mai mult: dansul. Asa ca a inceput pregatirile pentru admiterea la Academia de Dans din Ungaria.

“In aprilie am sustinut primul examen practic, prezentarea a sase dansuri de diferite categorii, intr-un timp de 6-9 minute. In luna mai a urmat al doilea examen, practic si teoretic, constand in alte sase tipuri de dansuri si un test din istoria dansului”, povesteste tanara. La examen au participat 52 de candidati din care 20 au fost declarati admisi. Printre acestia a fost si Hajni, singurul candidat din Romania.

“Mi-am dorit foarte mult sa intru la aceasta scoala, deoarece am vrut foarte mult sa combin utilul cu placutul. Idea de a da admitere la Academia, la specializarea “Dans si pedagogie” mi-a venit anul trecut, cand am pregatit primul cuplu pentru valsul de nunta. Atunci mi-am dat seama ca e senzational nu doar sa dansezi, dar si sa predai”, spune tanara satmareanca.

Grafologia, o alta pasiune

O alta dorinta a tinerei este sa isi aprofundeze cunostintele in domeniul grafologiei. “Mi se pare un domeniu foarte interesant si creativ, dar si o meserie rara. In urma cu cativa ani, am participat la o tabara unde am descoperit un curs de grafologie de aproximativ doua ore. Mi s-a parut fascinant si am devenit curioasa, iar dupa ce am ajuns acasa, am cautat mai multe despre acest domeniu”, spune satmareanca. Hajni a decis sa se inscrie la o scoala superioara de grafologie, de doi ani, pe care isi doreste sa o faca in paralel cu Academia de Dans.

Cea mai mare dorinta a tinerei este sa predea dans, dar daca nu va reusi, isi pregateste un plan B: meseria de grafolog.

 

Intrebari si raspunsuri:

In ceea ce priveste dansul, la ce nivel ti-ai dori sa ajungi?

L.H.: Bineinteles, ca orice dansator, imi doresc sa particip la concursuri cat mai importante, sa ajung la un nivel cat mai mare, insa cred ca nu conteaza neaparat nivelul sau categoria in care urmeaza sa concurez, ci mai degraba placerea cu care o fac.

Care sunt dansatorii tai preferati si de ce ii admiri?

L.H.: La nivel Mondial, preferatii mei sunt Joanna Leunis si Michael Malitowski, actualii campioni mondiali la dansuri latino, categoria profesionisti. Dansul lor este pur si simplu senzational. Cand ii vad dansand, ma inspira.

 

Ce-i place

Hajni adora sa calatoreasca, destinatiile ei preferate fiind Dubai si Sydney. Ii mai place sa profite de fiecare minut al zilei si sa-si petreaca timpul liber alaturi de persoanele dragi.

Ce nu-i place

“Nu-mi place cand cineva incearca sa ma manipuleze, sa ma trezesc devreme si, de asemenea, nu-mi place sa incep un lucru si sa-l las neterminat”, mai spune Hajni.


Loga Hajnalka studiaza dansul in Budapesta (Adevarul)

X