15 Septembrie 2010 (Informatia Zilei)


Loga Dance School te invita la o ora de dans gratuita


Hai sa trecem peste primul trimestru de la scoala, invatand dans sportiv!

Niciun lucru nu este usor de facut, dar nici imposibil de realizat, chiar si atunci cand vorbim de dans.

La trei ani de la debutul activitatii, Loga Dance School si-a imbogatit oferta prin diverse cursuri, menite sa raspunda celor mai exigente asteptari.

Cine nu vrea sa-si surprinda iubitul cu cativa pasi de dans executati cu multa precizie, sau cu o coregrafie care iese din tiparul obisnuit?

Despre noutatile pregatite de Loga Dance School pentru aceasta toamna si nu numai, am stat de vorba cu Loga Hajnalka, studenta la Academia de Dans din Budapesta.

Cateva cuvinte despre tine si activitatea pe care o desfasori la Loga Dance School.

Ma numesc Loga Hajnalka, am 19 ani si am absolvit Colegiul National “Kolcsey Ferenc”.

Dansez de trei ani de cand s-a deschis Loga Dance School, respectiv din septembrie 2007.

Fratele meu m-a indrumat sa incep o cariera in acest domeniu, dansul sportiv, iar maestrul de dans, Vekony Sandor, de la Loga Dance School, m-a sustinut in permanenta.

Stiam ca vreau sa devin antrenoare de dans si ca trebuie sa ma inscriu la o facultate de dans. Si pentru ca nu este suficient doar un curs, un certificat sau o facultate de sport, am luat hotararea ca trebuie sa termin o facultate de dans. Sunt mandra ca in Satu Mare voi fi a doua persoana, dupa maestrul de dans Vekony Sandor, care va avea studii superioare in domeniu.

Tot ca o noutate, din acest an a fost demarat in Ungaria primul Masterat in materie de dans sportiv. Din toti maestrii de dans, au fost alesi doar 20 de persoane. Domnul Vekony Sandor a fost unul dintre ei. Dupa terminarea facultatii, imi doresc sa urmez acest masterat, sa am calificarea maxima in domeniu.

Cum a fost concursul de intrare la Academia de Dans din Budapesta?

Am avut doua examene: o proba practica si una teoretica.

La Budapesta am mers impreuna cu fratele meu si maestrul nostru de dans. Cand am vazut participantii, am avut si mai mari emotii, maestrul de dans a enumerat: ea este campioana Ungariei la categoria …, el este dansator de clasa S, ea este campioana Ungariei la latino…, etc.

Toti erau din grupa de elita a dansului sportiv, iar eu ma intrebam ce caut aici, am fost doar la cateva prezentari, iar acum voi concura cu alte 52 de persoane, ca in final sa ramanem 20.

Maestrii de dans mi-ai spus in permanenta “nu te uita cine ce coregrafii danseaza, tehnica este baza pe care te poti cladi. Daca stii sa faci lucrurile de baza bine, poti reusi si vei intra.” Asa s-a si intamplat! M-am antrenat intr-adevar 3 ani la rand, zi de zi, am urmat ce mi s-a spus si de maestrul de dans al profesorului nostru, Bozoki Lajos din Budapesta.

Am invatat din cartea lui (o carte publicata la inceputul anilor 1900) si, multumita lui Dumnezeu, am reusit iar acum sunt fericita ca sunt studenta la Academia de Dans din Budapesta.

 

Cursuri de dans la gradinite si scoli

 

Cu ce noutati vii in aceasta toamna?

Din aceasta luna, voi preda la 3-4 clase si 3-4 grupe de la gradinita (grupa pregatitoare), nu mai mult, pentru ca doresc sa fac lucrurile de calitate si nu de cantitate, prin orele mele vreau sa mentin standardul scolii Loga Dance School, la fel cum face fratele meu.

Pregatesc grupelor cate doua dansuri pe trimestru, cu o prezentare la final pentru parinti, dupa care, pentru al doilea trimestru, urmeaza alte 2 dansuri cu coregrafii. Costul cursului este de 5 lei de persoana, si de minimum 400 lei/grupa/luna, cu cate o ora de antrenament pe saptamana.

Dansul mirilor

De un an si jumatate pregatesc mirii pentru primul lor dans. Fiecare pereche are coregrafii personalizate.

Nu am facut pana acum doua coregrafii la fel, fiecare coregrafie trebuie sa fie unica si personalizata. Mirii isi aleg melodia si stilul de dans: simplu (doar vals); clasic combinat (vals lent, vals vienez, tango); latino (salsa, mambo, cha cha); american wedding (imbinat cu 20-30 de melodii, inclusiv cele romanesti: R&B si Hip Hop…pe care se face cate o coregrafie de 5-6 minute).

Costul unui astfel de curs este de 50 lei/pereche/ora.

Balul bobocilor si Banchet

Vorbind de banchet, este o provocare pentru mine, avand in vedere ca sunt de o varsta cu elevii, dar am fost instruita de maestrii scolii astfel incat sa pot face fata provocarilor.

M-am inspirat dupa traditia scolilor din Ungaria, unde in fiecare an, clasele pregatesc cate un dans in cadrul banchetului. Pentru clasele a XII-a la banchet, pregatesc coregrafii special pentru clase, tip formatie, indiferent daca sunt mai multe fete in grupa decat baieti.

Costul este de 1500 lei/clasa, timp de 5 saptamani, cu antrenamente de 2 ori pe saptamana.

Balul Bobocilor

Pentru clasele a IX-a, la balul bococilor, pregatesc coregrafii pentru fete (participante la miss) sau conbinate (cu participantii la mister).

Costul este de 700 lei/grupa, timp de 4 saptamani, cu antrenamente de doua ori pe saptamana.


Loga Dance School te invita la o ora de dans gratuita (Informatia Zilei)

X