26 Mai 2010 (Informatia Zilei)


Loga Dance School te învață Cha Cha Cubano


Există un stil de dans care te cucerește la Loga Dance School! Latino, Standard sau Salsa! Dacă lași vreunul prea aproape de tine, te vrăjește pe-o viață, dacă îl ții la distanță, te molipsești de un sentiment fantastic. Toate acestea pot sa devină o parte din viața ta cu Loga Dance School. Lasă-ne doar să-ți arătăm lumea dansului!

Există un loc unde poți fi ceea ce ai vrut dintotdeauna să fii, unde nu e important cine ești și de unde ai venit, pentru că doar muzica și dansul contează!

La Loga Dance School găsești noi prieteni, pentru că te leagă un sentiment fermecător… un sentiment fermecător care te învață să trăiești și să zâmbești… un instrument cu care poți arăta cine ești cu adevărat… un „partener”, care te binedispune și te face să te simți bine.

Când dansezi, ți se eliberează inima si sufletul, deoarece dansul poate să-ți dea o sursă de fericire, un tratament pentru supărare, exprimarea dorințelor tale, adică ceea ce tu însuți ești.

 

Poate fi dansul o metoda de relaxare?

In mod clar constituie o modalitate de a te relaxa. Majoritatea persoanelor care frecventeaza cursurile Loga Dance School o fac pentru a se destinde si a uita de nebuniile de peste zi.

Dansul reprezinta un mod placut de a-ti termina ziua. Asteptarile cursantilor -pe langa nevoia de a descoperi ceva nou, reprezinta si locul unde pot uita de probleme.

Este de admirat faptul ca prefera sa faca acest lucru prin dans (care implica si solicitarea corpului), decat sa ramana acasa, in fata televizorului. Dublu beneficiu pentru trup si pentru minte.

 

Care sunt beneficiile dansului pentru o persoana?

Beneficiile sunt multiple. Chiar credem ca nu ar putea dauna in niciun fel. Pornind de la faptul ca cei interesati de cursurile Loga Dance School vor cunoaste persoane interesate de acelasi lucru, vor face parte dintr-un colectiv select care va impartasi aceeasi bucurie de a dansa. Un plus mare il constituie conditia fizica buna de care veti dispune. Dansul este o forma de sport artistica, mai cu suflet.

Practicandu-l, corpul ca incepe sa capete miscari elegante, armonioase. Va dispune de o mobilitate mult mai mare. Un alt beneficiu il constituie “intalnirea” cu o alta cultura. Orice tip de dans are o istorie aparte, cu muzica specifica, si reguli clare in practicarea lui. Si, nu in ultimul rand, dansul reprezinta distractie.

E o nebunie pe care ne-o putem permite si de care nu te poti satura.

Sa poti sa dansezi un anumit gen de muzica iti ofera o satisfactie imensa.

 

E bine să merg cu perechea la un curs de dans sau pot merge si separat?

Atâta timp cât îți dorești să înveți, ambele variante sunt bune. Să vii cu partenerul la cursuri îți dă posibilitatea să repeți și după terminarea orelor, însă dacă alegi varianta de a veni separat (care este cea mai des intalnita), vei putea dansa cu persoane diferite și asa îți vei corecta mai repede greșelile.

Unul din avantajele dansurilor care se predau în cadrul școlii de dans Loga Dance School este faptul că se pot dansa și cu un necunoscut. Băiatul invită fata, ea se lasă condusă și totul se dansează cu suflet. Este atât de simplu

 

Ce trebuie să știi înainte de a te ănscrie la un curs de dans?

Să știi doar ce stil de dans vrei să înveți. De restul se ocupă maeștrii de dans. Când mergi la dans trebuie doar să-ți iei bună dispoziție, încrederea și un echipament de dans comod.

 

Cât durează un curs de dans?

Un curs de dans durează o oră și jumătate. De-a lungul timpului am observat că mai mult de atât ar putea deveni plictisitor, iar mai puțin nu ar fi suficient pentru a învăța ce se predă în ședința respectivă de dans. Un modul durează 24 de antrenamente (aproximativ 3 luni).

 

Istoria Cha Cha Cubano

Cha Cha Cha-ul cubanez, adica Cha Cha Cubano, este cunoscut la nivel global ca si un dans distractiv.

Este un pic mai dificil ca si cha cha cha, intrucat este o forma de dans mai complexa si mai elaborata. Cha Cha Cha face parte din cea mai noua dezvoltare a dansurilor afro-cubaneze, si, asemenea Mambo-ului, a aparut prima data sub forma de dans. Stilul a aparut prima data in 1953, ca o dezvoltare a muzicii afro-cubaneze, cand pe Broadway-ul New Yorkez, in Palladium, a fost prezentat prima data mai lentul dans pe baza de mambo – Cha Cha Cha.

Noul stil muzical cubanez, respectiv dans, a cucerit prima data America de Nord, unde, din 1954 a devenit un dans de moda foarte indragit. Totodata, Europa a fost deschisa pentru a imbratisa dansul de origine latino-americana, si brusc a devenit popular chiar in mai multe tari.

Cha Cha Cubano este mult mai pasional, mai jucaus, decat Cha Cha Cha-ul cunoscut in Europa. Cu toate acestea, dansul cubanez este mult mai complex si mai dinamic, intrucat in timpul dansului, nu doar ritmul, ci si tempo-ul se schimba. Popularitatea dansului a atins cote maxime, cand, in 1961, a fost acceptat ca oficial la concursurile latino-americane de dans sportiv.


Loga Dance School te învață Cha Cha Cubano (Informatia Zilei)

X